Der er så dejligt på landet….


Landdistrikterne er vigtige i Billund Kommune.

For at slå en tyk, fed streg under dét, har kommunens politikere og embedsmænd brugt mange kræfter på at udarbejde et forslag til en Landdistriktspolitik. En politik, der skal gøre det attraktivt at bo i områderne udenfor centerbyerne, Billund og Grindsted.

Alle borgere i kommunen har mulighed for at kommentere på Landdistriktspolitikken, mens den er i høring fra den 13. april til den 6. maj.

Udover høringsfasen, så afholder byrådet også et borgermøde om den nye politik. Det foregår i Bakkehallen i Hejnsvig, onsdag den 15. april fra kl. 17 til 18.30.

Håbet er, at landdistriktspolitikken kan være med til at forhindre, at flere flytter fra land til by og fra vest mod øst. Endnu er situationen ikke slem i netop Billund kommune, men det er for at foregribe begivenhedernes gang, at kommunen nu sætter den nye politik i søen.

– Vi har nogle meget velfungerende landsbyer i Billund kommune, med masser af ildsjæle. De løfter nogle opgaver som kommunen ikke kan, og det er udgangspunktet for oplægget til en ny landdistriktspolitik, sagde formanden for det midlertidige landdistriktsudvalg i Billund kommune, byrådsmedlem Kenneth Storbank (V) på seneste byrådsmøde.

– Vi håber naturligvis, at rigtig mange har lyst til en dialog om Landdistriktspolitikken og den fremtidige udvikling af vores landdistrikter, som jo er en vigtig del af Billund Kommune, siger Kenneth Storbank og opfordrer således til at møde op i Bakkehallen i Hejnsvig førstkommende onsdag.