Kulturskole klar med ny sæson

Knap har røgen lagt sig efter det succesfulde Gallashow i Magion, før Billund Kulturskole har nye projekter i støbeskeen.

Tilmeldingen til næste sæson er gået i gang og det bliver en sæson der kommer til at stå i samarbejdets tegn. 1. april indgik kulturskolen nemlig i et nyt ledelsesfællesskab med Billund Ungdomsskole, og i den nye institution glæder man sig til sammen at udvikle ideer og nye tiltag for kommunens børn og unge.

Mottoet for Kulturskolens nye sæson er ”En gave for livet”, og det skal forstås helt bogstaveligt ifølge Ungdoms- og kulturskoleleder Per Weile Bak.

Alle ved jo, hvor stor glæde og inspiration man får ud af at beskæftige sig med kultur. Men det er også videnskabeligt bevist, at aktiv udøvelse styrker hjernens funktioner på en lang række felter, og dermed forbedres evnerne til f.eks. at løse matematiske opgaver, siger Per Weile Bak.

Han påpeger at mange dele af hjernen trænes, når man beskæftiger sig med koncentration og kreativitet:

Derfor synes jeg godt, man kan kalde Kulturskolen for verdens sjoveste fitnesscenter. Og vi synes også, at med de mange udviklingsmuligheder, som kulturen bringer eleverne, kan en sæson på Kulturskolen blive en gave for livet, siger Per Weile Bak.