Derfor klippes græsset ved Lillevang så sjældent

Det er ikke kommunale besparelser eller ugidelighed, der er årsagen til, at græsset ved Lillevang i Billund kommer til at blive lidt højere og gro lidt mere vildt end det plejer. Det er fundet af en sjælden sommerfugl derimod:

– Markperlemorssommerfuglen er sjælden. Den er fundet ved Billund Lufthavn i 2014, og det er det eneste sted i kommunen. Vores håb er at få spredt sommerfuglen ned til Grene Sande og naturarealerne langs med Grene Å. Men det kræver en mellemlanding og derfor er det oplagt at omdanne dele af græsarealerne øst for Lillevang til blomstereng og landingsplads, siger teamkoordinator i Natur og Friluftsliv, Peter Beierholm Borgen fra Billund Kommune.

Borgerne på Lillevang er inviteret til orienteringsmøde om sagen i aften på græsplænen øst for området.

– Planen er at dele af græsarealet fremover kun klippes to gange årligt, så blomsterne kan få optimale muligheder. En del af arealet omlægges og henligger som bar jord, så foderplanter til markperlemorssommerfuglen kan etablere sig, mens resten tilsås med engblomster, forklarer Peter Beierholm Borgen.

Omlægningen af græsarealerne til blomstereng kombineres med arealer, der kan bruges til leg, boldspil og gåture, og generelt kommer der er rigere dyreliv i området til glæde for borgerne.

Foto: Sådan ser den sjældne markperlemorssommerfugl ud. /danske-natur.dk