Raketten skal få flere piger til fodbold


I erkendelsen af at antallet af piger i landets fodboldklubber, bliver lavere og lavere, har DBU indført Pigeraketten. En sjov aktivitetsdag, hvor pigerne kan prøve kræfter med fodboldens univers. Håbet er ganske enkelt at pigerne vil fatte interesse for fodboldsporten.

Og den 8. juni kommer DBUs Pigeraket til Billund Idrætscenter, hvor alle piger mellem 5 og 11 år er velkomne til at møde op.

– Pigerne skal blandt andet besøge Saturn, Merkur og Mars, hvor oplevelser med fodbold og samarbejdsøvelser venter. Gennem fodbolden kan pigerne øge deres sociale kompetencer samt få en god start på et aktivt liv, lyder det i skrivelsen fra DBU.

På blot to år er antallet af aktive pigespillere faldet med over 8.000 og det går ud over mangfoldigheden i klubberne, mener DBU, som derfor står klar med hjælp til klubber, som Billund IF, der ønsker at rekruttere flere piger – blandt andet via Pigeraketten.

Pigeraketten afvikles i samarbejde mellem Billund IF og DBU og flere end 100.000 piger har siden 1997 deltaget på en Raket. I 2014 deltog lige knap 100 piger ved Pigeraketten i Billund, der har Hans Peter Hergott Hansen som koordinator.

– Deltagelse er helt gratis for alle piger i alderen 5 til 11 år og tilmelding er ikke nødvendig. Man skal bare møde op på Billund Stadion lidt før klokken 15 den 8. juni, og man behøver ikke være medlem af Billund IF eller andre klubber i området. Faktisk behøver man slet ikke at have spillet fodbold før, siger Hans Peter Hergott Hansen.

Man behøver heller ikke have hverken fodboldstøvler eller benskinner på, men opfordringen er at man klæder sig på efter vejret og har fornuftigt fodtøj på.

Foto: DBU