Det handler om viljestyrke

41-årige Morten Vilhelm fra Billund er det levende bevis på at alle kan blive triatlet - bare man har viljen.


Det lå slet ikke i kortene, at Morten Vilhelm fra Billund på et tidspunkt i sit liv skulle stille op til en Ironman. En ungdom med fuld fart på både livet, alkohol og tobak – og en operation, der hæftede to led i rygsøjlen sammen – var ikke ligefrem den perfekte baggrund for en triatlet. Men livet – og Morten – ville det anderledes.

Efter en skilsmisse begyndte Morten Vilhelm at løbetræne, for nu var der pludselig alenetid, der skulle udfyldes:

– Jeg manglede noget at give mig til i de uger, jeg ikke havde min datter, Marie, og så begyndte jeg at løbe. Desværre fik jeg en skade, som holdt mig i ro i længere tid. Så købte jeg i stedet en brugt cykel og begyndte at cykle længere distancer – og nød det, fortæller 41-årige Morten Vilhelm.

Ideen om at gennemføre en Ironman opstod ved sidste års Challenge Denmark Herning-Billund:

– 14 dage efter sidste års Challenge købte jeg min billet til 2016-udgaven. Så var der ligesom et mål – og så har den stået på træning lige siden, siger Morten Vilhelm, der i dag har lagt de 25-30 daglige smøger på hylden, al fedtholdig mad er skåret væk og alkohol rører han ikke længere.

– Det er både på grund af træningen, men også en sygdom i min bugspytkirtel, der betyder at jeg skal have tilført enzymer til hvert måltid, forklarer Morten, der også må have sin medicin med på de lange cykelture, hvor der undervejs bananer eller energibarer – og så skal pillerne være lige i nærheden.

Da billetten til årets Challenge var købt, indledte Morten Vilhelm sin egen træning. Men snart efter var han med i opstarten af Billund Triathlon Klub, hvor han i dag sidder med i bestyrelsen:

– Jeg har fået vildt fed og god opbakning fra de andre i klubben. Vi støtter hinanden og træner sammen, når det er muligt. Så vi kommer til at blæse afsted til årets Challenge på hjemmebanen, griner Morten Vilhelm, der sammen med de andre medlemmer af Billund Triathlon Klub nu er gået ind i den sidste og afgørende træningsfase forud for årets Challenge Denmark Herning-Billund, der finder sted den 12. juni.