Det myldrer med lokalt talent og inspiration i ny dansktop-sang

Hvad får man hvis man blander en inkarneret dansktop-komponist og -sangskriver fra Grindsted, fire piger fra Billund Pigekantori, et musikalsk multitalent fra Filskov og en sangerinde fra Bryrup?

Aktuelt får man en iørefaldende årstidssang med titlen TOUR de NATUR, som forhåbentlig bliver valgt som tester til DRs Dansktoppen en gang i det nye år.

Det er Bruno Jochumsen fra Grindsted, der har lavet tekst og melodi til sangen og igen er udgivelsen blevet til i et tæt samarbejde med Ronnie Flyvbjerg Olesen, Filskov, som har lavet det musikalske arrangement. Dertil kommer at sangen er indspillet i Ronnie Flyvbjerg Olesens studie på 1. sal af den gamle skole i Filskov med Ronnie selv på flere af instrumenterne.

Solisten er denne gang Mona Britt Nykjær fra Bryrup, som har dannet fast makker med Ronnie Flyvbjerg Olesen til flere Syng Dansk arrangementer rundt omkring i hele landet, og det var netop til sådan et arrangement, at Bruno så og hørte Mona første gang i Vestermarkskirken i Grindsted.

– Nej, hvor ville det være fedt, hvis jeg kunne få hende til at indsynge en af mine sange, tænkte Bruno Jochumsen – og nu er det en realitet!

De øvrige musikere på nummeret er harmonikaspiller Kristian Rusbjerg og trommeslager Henrik Thomsen og så er der tilføjet nogle lyse pigestemmer, som tilhører fire dygtige korsangere i Billund Pigekantori. Astrid Juul Lillesand Larsen fra Give, Astrid Staun Jensen og Emma Rôhl fra Billund samt Alberte Herlufsen fra Grindsted var alle friske på at medvirke på udgivelsen, der blandt andet kan høres på YouTube.

Teksten til TOUR de NATUR tager udgangspunkt i naturens og årstidernes skifte, som Bruno Jochumsen oplever dem fra sit hjem i Grindsted. Med en hyldest til majsmarkerne, østbyens fåreavler Niller, der af og til har sine får gående udenfor Bruno Jochumsens vinduer og til studenterne ved translokationsfesterne på Grindsted Gymnasie og Erhvervsskole.