Det nye hus til frivilliges aktiviteter har fået sit navn

Foto: René Lind Gammelmark


Når Billund Kommune i efteråret byder kommunens frivillige velkommen til et nyt aktivitetshus på Vesterbrogade 1 i Grindsted bliver det til et hus ved navn ”GRAND – Seniorhuset” – med en slet skjult reference til det tidligere Grand Hotel, som lå på samme adresse.

Navnet er valgt efter en proces, hvor formandskabet for Voksenudvalget i Billund Kommune har inddraget de råd, der dækker det frivillige arbejde for målgruppen. Det er nemlig de frivillige aktiviteter, som har hørt til på Mødestedet, der nu indtager GRAND – Seniorhuset.

– Jeg vil gerne sige tak til de mange frivillige, der har bidraget aktivt i processen. Det er altid svært at lægge sig fast på et navn, men jeg synes, at vi sammen er nået frem til et navn, der har historisk vingesus, og som samtidig indikerer, hvad stedet tilbyder. Jeg glæder mig meget til, at vi i efteråret kan åbne dørene og byde de frivillige velkommen til de nye lokaler, så deres gode aktiviteter kan fortsætte i nye rammer, siger Ann Charlotte Gaardsvig Vilstrup, formand for Voksenudvalget i Billund Kommune.

Lokalerne indeholder blandt andet to sale og depotplads i både stueetage og 1. sal samt et motionslokale til de frivillige foreninger.

– Jeg er rigtig glad for, at vores nye samlingssted kommer til at hedde Seniorhuset. Det passer godt med, at vi seniorer fremover samles i det nye hus for at være sammen og motionere. Jeg glæder mig til, at vi sammen giver huset atmosfære, når inventar og materialer fra Mødestedet er flyttet ind, og dørene til vores nye samlingssted åbner, udtaler Troels Gydum, som er Ældresagen i Grindsteds repræsentant i Frivilligrådet i Billund Kommune.

Ordet ’Grand’ referer som nævnt til det tidligere Grand Hotel – en bygning, der med sin placering mellem Torvet og Birketorvet ligger helt ideelt i forhold til at kunne gøre bymidten mere levende.

– Grand Hotel har altid været et sted, hvor mennesker mødes, og det vil GRAND – Seniorhuset også være. Et sted, der danner ramme om mange fortællinger, og et sted, som mange har en relation til. De menneskelige relationer er vigtige for mig, og jeg glæder mig meget til at bidrage til de nye stærke fællesskaber, som vi sammen skaber – i nye og historiske rammer, siger Anette Grønholt Andersen, formand for Kultur- og Fritidsrådet i Billund Kommune.