150 deltog i rejsegilde på værestedet Caféen

Omkring 150 mennesker var onsdag mødt op til rejsegilde på Caféen på Sydtoften i Grindsted, hvor udvalgsformand for voksenudvalget, Ann Charlotte G. Vilstrup, holdt tale. Foto: Billund kommune


150 brugere og venner af huset trodsede onsdag eftermiddag det grå og kølige forårsvejr, da der var rejsegilde på dagtilbuddet Caféen i Grindsted.

I 2020 flyttede Huset, et værested for psykisk sårbare, sammen med den tidligere Café Himmelblå, et tilbud til udviklingshæmmede, på den nuværende matrikel på Sydtoften i Grindsted. Siden da har brugerne af stedet givet udtryk for, at de ønskede sig mere plads og bedre forhold. Og det får de altså nu.

– De vigtigste parter i Caféen er jo stedets primære brugere. Derfor har vi også lyttet til dem, og jeg er glad for, at vi nu kan imødekomme deres behov, siger Ann Charlotte G. Vilstrup (S), formand for Voksenudvalget i Billund Kommune.

Med renoveringen udvides de eksisterende 416 kvadratmeter med yderligere 115 kvadratmeter. De skal blandt andet huse flere lokaler til forskellige formål samt et træningskøkken, hvor de brugere, som kommer i Caféen, kan øve sig i at lave mad og hygge sig med at bage boller eller spise frokost sammen.

Caféen er et aktivitets- og værestedstilbud for voksne med fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse. Caféen er et sted, hvor borgerne har mulighed for at deltage i aktiviteter og arrangementer samt skabe socialt netværk.

De nye lokaler forventes klar til at blive taget i brug ved udgangen af august.