DF går efter svanemærkede byggerier

Fremtidens byggerier, som Billund kommune står som bygherrer på, bør være svanemærkede. Det forslag kom i aftes fra Dansk Folkeparti på byrådsmødet.

Partiet forestiller sig kommunale byggerier, der medfører reduceret CO2-udledning og mindre brug af potentielt sundhedsskadelige materialer.

Bag forslaget står Mogens Jørgensen (DF) som er helt med på det sensationelle i, at netop hans parti pludselig tager klima og miljø ind i den politiske dagsorden.

– Vi har som parti et dårligt ry på klima- og miljøområdet, som jeg egentlig synes er lidt uberettiget. Men det her giver mening og derfor fremsætter vi det forslag, sagde Mogens Jørgensen, inden han gik ind i byrådssalen i aftes.

Og her måtte han igen høre for, at klima og miljø nu er emner også for Dansk Folkeparti. Især fra de radikale, der mente deres politik var smittet af på Mogens Jørgensen, mens de sad ved siden af hinanden i byrådssalen. Det gør de nemlig ikke mere, da der er byttet noget rundt på pladserne i salen, efter Ole Marcussen og Heidi Nielsen er skiftet til Socialdemokraterne.

Men i den efterfølgende debat omkring forslaget endte byrødderne med at sende forslaget til forvaltningen, der nu skal regne på de økonomiske konsekvenser af at have svanemærkede nybyggerier i Billund kommune.