DR Big Band spiller gratis koncert i Billund

DRs Big Band gæster Billund - som det eneste sted udenfor hovedstaden. Foto: DR


Som det eneste sted udover Koncerthuset i København, giver DR Big Bandet koncert i Billund Idrætscenter. Det sker fredag den 23. oktober, hvor Big Bandet spiller koncerten “Et glimt af Carl Nielsen”, hvor de hylder den danske komponists 150 års fødselsdag.

Og ikke nok med at et så talentfuld orkester gæster Billund – det er ovenikøbet muligt at opleve koncerten kvit og frit. De gratis billetter skal dog bestilles og printes fra Billund Kulturskoles hjemmeside.

– Koncerten består af to dele. Først vil DR Big Bandet uropføre et nyt værk – “Glimt af Nielsen” – skrevet af Peter Jensen og Morten Büchert. Værket består af bearbejdede indspilninger af Nielsens seks symfonier, der i en musikalsk dialog med nykomponerede dele udforsker og forsøger at udkrystallisere det centrale i Nielsens tone- og formsprog, fortæller Casper Jensen fra Billund Kulturskole.

Derefter vil Peter Fuglsang være solist i værket “Reflections”, der ligeledes er komponeret af Peter Jensen med udgangspunkt i Carl Nielsen klarinetkoncert. Efter pausen står Carl Nielsen sange på programmet fremført af mezzosopran Tuva Semmingsen og af sanger Christian Hjelm. Christian Hjelm bidrager med personlige og gennemarbejdede nyfortolkninger af Nielsens sange arrangeret i samarbejde med Peter Jensen.