Ekstra millioner til Børnenes Bibliotek i Billund

Byrådet i Billund kommune var i aftes ikke sene til at smide yderligere 2 mio. kroner efter planerne om at omdanne biblioteket i Billund til Børnenes Bibliotek.

I forvejen var der afsat 2 mio. til projektet, og tanken var så, at der skulle findes tilsvarende 2 mio i ekstern finansiering. Men eftersom ambitionsniveauet i projektet er hævet undervejs, er også budgettet blevet større. Faktisk dobbelt så stort til 7,2 mio.

Men eftersom den eksterne finansiering er løbet op i 4 mio. så er pengene stort set i hus. Forudsætningen for den private finansiering var dog at kommunen stiller med et tilsvarende beløb. Derfor skulle sagen på byrådsmødet i går for at vedtage tillægsbevillingen på de sidste 2 mio.

Her tog blandt andre Socialdemokraternes gruppeformand, Gitte Ottosen ordet for at sende en tak til den eksterne bidragsyder:

– Hold da op, hvor skal vi være glade for vi bor i Billund kommune, og hvor skal vi være glade for at vi har en virksomhed, som er verdens stærkeste brand, som giver så mange fine gaver til os, som den gør, lød det taknemmeligt fra gruppeformanden.

Dermed lyder regnestykket på 4 mio fra kommunen og 4 mio fra den eksterne bidragsyder. Her skal der så fratrækkes gavemoms på 0,7 mio til staten, fordi Billund Kommune får en gave. Dermed er de 7,3 mio til Børnens Bibliotek i hus.