Elever fra 8. klasse afprøver SOSU-faget på plejehjem

Mille Mortensen fra 8.A. på Lynghedeskolen er nysgerrig på at vide mere om livet som SOSU-assistent, og hun har derfor været i praktik på Fynsgades plejehjem. Foto: Billund Kommune Foto: Billund Kommune


46 elever fra Billund Kommunes 8. klasser valgte ved seneste brobygningsforløb at kigge nærmere på Social- og Sundhedsuddannelsen. Udover et besøg på skolen i Esbjerg har eleverne været i praktik på et lokalt plejehjem.

Blandt dem var Mille Mortensen fra 8.A. på Lynghedeskolen som besøgte Fynsgades plejehjem.

– Det er rigtig spændende at arbejde med mennesker, og det var super fedt at besøge beboerne og de ansatte på Fynsgade Plejehjem. Vi fik lov til at prøve kræfter med morgenplejen og lave sjove aktiviteter sammen med borgerne. Det var en rigtig god oplevelse, og samtidig fik vi et godt kendskab til uddannelsesmulighederne, da vi besøgte Social- og Sundhedsskolen, siger Mille Mortensen.

Udover praktikopholdet på Fynsgade Plejehjem fik eleverne mulighed for at prøvekøre en kørestol under besøget på Social- og Sundhedsskolen, ligesom de var med i simulationsrummet, hvor de blandt andet fik indsigt i, hvordan man kan hæve en seng.

– På Fynsgade Plejehjem gør vi vores bedste for at skabe hjemlig atmosfære og fællesskab med respekt for hinanden. Vi bestræber os på at se ansigter lyse op og øjne, som stråler. Derfor går vi op i at skabe gode aktiviteter sammen med beboerne. Og jeg er helt sikker på, at beboerne satte lige så stor pris besøget af de to skoleelever, som vi ansatte gjorde. Jeg håber, at praktikken kan være med til at bekræfte de unge i, at SOSU-assistent-vejen kan være en interessant vej at gå, siger Birgitte Christiansen, leder af Fynsgade Plejehjem.