En særdeles aktiv kvinde fik Frivilligprisen 2024

Birthe Krog fra Grindsted modtager Frivilligprisen 2024 på indstilling fra de lokale Soroptimister.


Birthe Krog fra Grindsted fik mandag aften overrakt Frivilligprisen 2024.

Foreningsfrivillige, Frivilligrådet, venner og familie tog fusen på den særdeles aktive kvinde, som troede hun skulle deltage i en helt almindelig generalforsamling hos de lokale Soroptimister – som er blot en af de foreninger, hvor Birthe Krog er frivillig.

I stedet fik hun overrakt diplom, blomster, gavekort til handelsstandsforeningerne i Billund og Grindsted samt skulpturen: ”Du er omsorgsfuld, en kærlig ener af din slags” fra Morsø. Og flere andre gaver fra de øvrige foreninger, der er så heldige at have hende med ombord.

Frivilligrådet uddeler hvert år prisen til en frivillig, der har ydet en stor frivillig og social indsats i Billund Kommune – en ildsjæl der brænder for at gøre noget for sine medmennesker.
Frivilligrådet har valgt Birthe, da hun gør en stor indsats både i Soroptimistklubben, men også i mange andre foreninger i Billund Kommune.

– Vi er i Frivilligrådet utroligt glade for alle de indstillinger, vi hvert år får til Frivilligprisen. I år var det igen et stærkt felt, men Birthe skilte sig særligt ud ved at være yderst aktiv i mange forskellige sammenhænge og over en lang årrække. Vi ønsker Birthe stort tillykke med prisen, siger Gitte Johansen, formand for Frivilligrådet.

Birthe Krog er aktiv i mange forskellige sammenhænge. Ud over at Birthe har været aktiv i Soroptimistklubben Grindsted-Billund i mere end 25 år, er Birthe også frivillig i Grindsted KINO, ved Natteravnene og i Doktor Hansens have. Birthe har været formand for Grindsted Husholdningsforening siden 2015 og senest også for foreningens aftenskole. Tidligere har Birthe været aktiv i G Grindsted Havekreds. 

I indstillingen til Frivilligprisen 2024 lød det:
– Birthe Krog er en usædvanlig uselvisk, energisk, empatisk frivillig kvinde, der er alle vegne, hvor der er brug for en frivillig. Hun formår så meget, at hun må have flere timer i døgnet end vi andre! Birthe har været medlem af Soroptimistklubben Grindsted- Billund i mere end 25 år, hvor hun altid har bidraget med stort engagement både som præsident, i bestyrelse og udvalg. Hun kærer sig om sine medmennesker i en grad som ingen anden.

Her kan du se hvordan Birthe Krog mandag aften blev overrasket med prisen:

Det er Frivilligrådet i Billund Kommune, som uddeler Frivilligprisen til en person i kommunen, som har gjort en ekstra indsats på det frivillige sociale område. Prisen kan kun gives til én kandidat om året.


Ud over Birthe Krog var følgende indstillet til Frivilligprisen 2024:
• Anja Pedersen, Frivillig ildsjæl i Billund og Varde kommuner
• Ketty Hjøllund, Grindsted
• Karen Ostersen fra Røde Kors i Grindsted
• Hans Bruhn Sørensen fra Hele Danmarks Familieklub i Grindsted
• Heidi Pasqu leder af Vestermarkskirkens formiddagscafé