Borgmester lurede nærmere på privat børnehave


Der kommer flere og flere børn til i Billund kommune – og dét kan mærkes ude i daginstitutionerne. Således også hos den private daginstitution Eventyrhuset i Tingparken, der for tiden har 26 børnehavebørn og 12 vuggestuebørn.

Selvom der er kommet flere børn til i de senere år, er bygningsmassen den samme. Institutionen har blot med forældrenes hjælp formået at indrette de eksisterende lokaler efter mængden af børn.

Eventyrhuset har fokus på motorik og udeliv. Det mærkes også denne mandag, hvor kommunens borgmester er forbi for at lure nærmere på forholdene i en privat børnehave/vuggestue:

– Jeg synes altid, det er dejligt at komme ud og opleve vores institutioner, og Eventyrhuset, som er en privat institution, er jo ikke et sted jeg kommer så tit, så det er dejligt at komme ud og se hvordan de arbejder, siger borgmester Stephanie Storbank, mens vi bliver indhyllet i røg fra bålhytten udenfor, hvor der er gang i s’mores – altså ristede skumfiduser med mariekiks omkring.

– Jeg synes, det er super dejligt at opleve nogle børn, der er vant til at være rigtig meget udenfor og begår sig rigtig godt i det. Det er fedt, at vi har så mange alsidige institutioner her i kommunen, siger Stephanie Storbank, inden hun afbrydes i talestrømmen af 5-årige Zilja, der lige vil gøre borgmesteren opmærksom på, at hendes mor altså også har de samme sko og kjole som dagens gæst.

Med i bålhytten er også leder af Eventyrhuset Beinta Winthereig, som oplever en rolig børneflok, der nyder at være udenfor det meste af dagen og virker harmoniske, når legen foregår indendørs.

– Det er nogle trætte børn, vi sender hjem hver dag, smiler Beinta Winthereig, der også kan fortælle flere episoder med børn, der begår sig hjemmevant i naturen – både med familien og med Eventyrhuset.

Netop det målrettede arbejde med at øge børnenes nærhed til naturen via hverdagsaktiviteter, der involverer naturen, er baggrunden for at Eventyrhuset i Tingparken har modtaget Friluftsrådets Grønne Spirer Flag. Det er rådets landsdækkende grønne mærkningsordning for børneinstitutioner, hvor Friluftsrådet ønsker at støtte det sunde børneliv, hvor naturen bruges aktivt. Undersøgelser viser nemlig, at børn, der opholder sig meget i naturen, er mere raske og udvikler koncentrationsevne, samarbejdsvilje og opfindsomhed.

Fem-årige Zilja Hartung med en perfekt ristet skumfidus.
Borgmester Stephanie Storbank var en fremragende assistent til produktionen af s’mores i Eventyrhuset mandag.
Det målrettede arbejde med at øge børnenes nærhed til naturen via hverdagsaktiviteter, der involverer naturen, er baggrunden for at Eventyrhuset i Tingparken har modtaget Friluftsrådets Grønne Spirer Flag.