LEGO House bliver nu endnu bedre for gæster med handicaps

Foto: LEGO House


En rygsæk med forskellige hjælpemidler skal gøre det lettere for gæster med synlige og usynlige handicaps få en dejlig dag i LEGO House. Hvad rygsækken præcist indeholder, vender vi tilbage til.

LEGO House har nemlig som den allerførste attraktion i Norden opnået Sensory Inclusive-certificeringen af KultureCity, en international nonprofitorganisation, som arbejder for at forbedre tilgængeligheden for personer med øget sensitivitet og andre særlige behov.

LEGO House har opnået certificeringen fra KultureCity ved at uddanne medarbejderne og tilbyde særlige KultureCity Sensory-tasker, der er udstyret med hjælpemidler, som besøgende kan låne med sig rundt i huset. Tasken indeholder blandt andet støjreducerende hovedtelefoner, der hjælper med at reducere miljøstøj for støjfølsomme. Fidgets, der hjælper med at regulere følelser samt visuelle humørkort, der støtter kommunikation.

– Vi er stolte af at være den første attraktion i Norden, der opnår KultureCity-certificeringen, og vi håber, at det vil gøre en positiv forskel for besøgende, som ellers kunne føle sig usikre og tøve med at besøge os. For os ligger certificeringen i naturlig forlængelse af Solsikkesnoren. Mens Solsikkesnoren primært bruges som et signal til andre gæster eller personale om, at man kan have brug for ekstra støtte, tid eller tålmodighed, så er initiativerne, der følger med KultureCity-certificeringen konkrete og inkluderer fysiske hjælpemidler. Et centralt element er træningen, som klæder os på til at skabe de bedste betingelser for, at vi kan tilbyde en fantastisk oplevelse for alle vores gæster, siger administrerende direktør for LEGO House, Kathrine Kirk Muff.

LEGO House har blandt andet forbedret husets Oplevelseszoner og udstillinger, og medarbejderne er blevet uddannet til at skabe en mere tilgængelig og inkluderende oplevelse for alle. Det gælder blandt andre besøgende med fysiske handicap, såsom begrænset mobilitet samt personer der er sensorisk sensitive som for eksempel autistiske gæster eller gæster med ADHD eller PTSD. Forbedringerne gavner også gæster med syns- eller høretab.

Herudover har LEGO House også optimeret flere fysiske forhold i oplevelseshuset. Her er der for nylig blevet installeret et multifunktionelt toilet med lift, skiftebord og brusefaciliteter. Det nye toilet gør det muligt for en ny gruppe gæster og deres familier at besøge LEGO House.

– Det er vigtigt at sikre, at alle LEGO fans føler sig velkomne og mødt under deres besøg i LEGO House. Det er en sag, der virkelig står mit hjerte nær. Mine personlige erfaringer med at opfostre en autistisk datter betyder, at jeg kan relatere til de overvejelser og bekymringer, som forældre i lignende situationer kan stå over for, når de besøger attraktioner som vores, siger Kathrine Kirk Muff.

Her er rygsækken og dens indhold af hjælpemidler.