Er din tillid til andre intakt?

En amerikansk lærerinde, der tilkalder bombestyrken fordi en af hendes elever (ikke-etnisk-amerikaner) har taget et hjemmelavet digitalt ur med for at vise frem  i skolen. En stribe syrere på flugt fra krig i hjemlandet mistænkes for at være IS-soldater. En østeuropæisk talende kvinde henvender sig til dig i det lokale supermarked og du holder per refleks ekstra godt fat i din taske. Altsammen eksempler på at vi – måske – har mistet tilliden til andre. Og det er noget som Grundtvigsk Forum i Billund sammen med Menighedsrådet gerne vil have os til at diskutere med hinanden.

– Man siger, at tillid er danskernes usynlige brændstof. Det giver sig udtryk i tillid til diverse samfundsinstitutioner og tillid til andre borgere i almindelighed. Men hvordan har tillidsbarometeret det i dag? Hvor stor er din tillid til, at samfundet er til fælles bedste, til fremtiden, til din nabo og til verden omkring os?, lyder spørgsmålene blandt andet som optakt til diskussionsmødet den 24. september i Billund Centret.

Samtalerne foregår uformelt i mindre grupper. Hver gruppe får et sæt kort med spørgsmål om tillid. På kortene optræder et udsagn med et tilhørende spørgsmål til at sætte samtalen i gang.

– Vi håber at mange vil være med til at tale om tillid, en af de fundamentale værdier i vort samfund . Og hvordan fremtiden ser ud for tillid i det danske samfund, lyder det fra arrangørerne.