Erhvervsuddannede er snart en mangelvare – Mike Madsen fra Starup gør sit

Mike Madsen fra Starup brugte søndagen i tømrerværkstedet i Krogager, på at forberede sig til den praktiske svendeprøve til tømrer. Her kiggede det lokale folketingsmedlem Anni Matthiesen (V) forbi og fik her en snak med Mike både om prøven i næste uge og den teoretiske del, hvor Mike har skrevet og afleveret omkring 70 sider.

 

– Super dejligt, at en ung mand som Mike bruger søndagen på at forberede sig til svendeprøven og lige kunne forklare mig, hvorfor det for ham giver rigtig god mening, at tage en håndværksuddannelse og så også lige gøre mig lidt klogere på spær tegninger!

Om bare ganske få år kommer vi til at mangle flere tusinde erhvervsuddannede. Vi kommer altså til at mangle tusindvis af folk, der ved hvordan man skifter en vandlås, sætte spær på huse eller håndterer en rundsav! Derfor nyder jeg også at høre om hvor spændende og begejstret Mike syntes at håndværkeruddannelsen er og at jeg også kunne få lejlighed til at give ham roser og held og lykke med på vejen udtaler Anni Matthiesen.

 

– Det glæder mig rigtig meget, at vi netop har præsenteret et erhvervsuddannelsesudspil, der skal styrke erhvervsskolerne og få flere til at vælge en erhvervsfaglig uddannelse. Erhvervsudspillet indeholder 55 initiativer til at øge søgningen til erhvervsuddannelserne og som man fra næste uge starter med at forhandle med de øvrige politiske partier og hvor jeg naturligvis som Venstres Undervisningsordfører sidder med ved forhandlingsbordet fortæller Anni Matthiesen (V).

 

Ud over, at der skal være mere fokus på praksisfaglighed i folkeskolen – skal erhvervsskolerne være mere attraktive og tilbyde undervisning af høj kvalitet og have et spændende ungemiljø. Erhvervsuddannelserne skal bliver et mere naturligt valg for flere unge og der er brug for folk, der både er gode med hovedet og hænderne.

 

De politiske forhandlinger starter onsdag, hvor alle partier som er med i den tidligere aftale om erhvervsuddannelserne, mødes i Undervisningsministeriet. Der er allerede nu lagt en række møder i kalenderen her i efteråret, hvor de 55 initiativer vil blive drøftet og diskuteret mellem de forskellige partier fra begge fløje i folketinget.