Eva Kjer Hansen, Venstre


Vi har stillet de samme fem spørgsmål til samtlige folketingskandidater på stemmesedlen i Sydjyllands Storkreds. Efterhånden som svarene tikker ind, deler vi deres synspunkter og holdninger med dig.

Eva Kjer Hansen, Venstre

Kreds: Sydjyllands storkreds

Hvad er dine mærkesager?:

Lokal mærkesag: Kommunerne skal bestemme mere over de lokale forhold. Planloven er for rigid og ofte en hindring for vækst og aktiviteter i lokalsamfundet, ligesom mange borgere oplever at den sunde fornuft er forsvundet.

National mærkesag: Det at have et arbejde betyder rigtig meget for de fleste af os. Vi vil gerne yde en indsats, opleve sammenhold på arbejdspladsen, snakke med kollegaer og tjene vore egne penge. Bedre rammer for at drive virksomhed skaber flere private arbejdspladser. Jo flere private arbejdspladser, jo bedre er grundlaget for at sikre velfærdssamfundet fremover. EU-politisk mærkesag: Der skal være fuld åbenhed om hvilke regler der er fastlagt i EU og hvilke, vi har hittet på i DK. Høje krav i DK betyder ekstra omkostninger og kan være til skade for konkurrenceevnen.

Hvad vil du arbejde for i Folketinget til gavn for Billund Kommune?:

Jeg vil arbejde for bedre infrastruktur, mere asfalt på vejene, så det bliver nemmere at komme til og fra Billund lufthavn, blandt andet ved at lave en Hærvejsmotorvej.

Og til gavn for hele Region Syddanmark?:

Vi skal have skabt et bedre grundlag for at få flere turister til Regionen, ved at forbedre infrastrukturen og lavere energipriser.

Hvordan adskiller du dig fra de øvrige kandidater?:

Jeg er helt fantastisk.

Hvad vil du have sat dine fingeraftryk på når valgperioden udløber?:

Jeg arbejder for, at der kommer sund fornuft tilbage i vore love og den måde, de bliver administreret på. Hvis vi tager planloven, har den nuværende regering strammet reglerne, så der for eksempel ved Kolding Storcenter i Bramdrupdam ikke må etableres ny detailhandel, selvom arealet og området er egnet til det. Andre borgere har oplevet, hvordan de må fjerne højbede, bord- og bænksæt ved stranden og brændeskure i haven. Og så er der landmanden i Vamdrup, som gerne vil flytte en mergelgrav på sin grund for at få plads til en udvidelse af produktionen, men det kan han ikke få lov til, selvom det vil give mere natur et andet sted og vækst og arbejdspladser til danskerne. Vi skal passe på vores natur. Men hvad er den værd, hvis ikke man kan leve, bo og drive virksomhed i den?