Henri Nissen, Kristendemokraterne

Vi har stillet de samme fem spørgsmål til samtlige folketingskandidater på stemmesedlen i Sydjyllands Storkreds. Efterhånden som svarene tikker ind, deler vi deres synspunkter og holdninger med dig.

Henri Nissen, Kristendemokraterne

Kreds: Kolding, Fredericia

Hvad er dine mærkesager?:

Red hele Danmark fra at blive udkantområde ved at stoppe den centralisering, som de etablerede partier gennemfører eller alder ske. Respekt for livet fra foster til grav. Ingen frasortering af handikappede. Eller piger. Bedre moral i det offentlige rum. Undgå sprogforurening i skoler og medier.

Hvad vil du arbejde for i Folketinget til gavn for Billund Kommune?:

Billund vil nyde gavn af de ting, jeg vil arbejde for i hele regionen. Hvis der er særlige forhold i Billund, vil jeg gerne tage dem op.

Og til gavn for hele Region Syddanmark?:

At statslige arbejdspladser flyttes ud fra hovedstaden. At der skabes lånemuligheder for huse og virksomheder på landet og i de almindelige byer udenfor de store centre. At uddannelser også flyttes ud og den kollektive transport bliver bedre.

Hvordan adskiller du dig fra de øvrige kandidater?:

Ved at jeg ikke stiller op for at skabe mig en politisk karriere, men fordi jeg føler, at nogen er nødt til at stille sig i gabet for de kristne værdier – selv om det ikke altid er populært.

Hvad vil du have sat dine fingeraftryk på når valgperioden udløber?:

Jeg vil arbejde for, at alle abortsøgende skal have obligatorisk rådgivning om, hvor alvorligt indgrebet er og hvilke konsekvenser det kan have, så de er forberedt på de psykiske og andre følger, der som regel følger med. Obligatorisk rådgivning i Tyskland har ført til 1/3 færre aborter