Fængslet i fire uger – genstand sprængt i Hejnsvig

Foto: Ulrik Wulf Nielsen


Mens den sigtede i sagen om bombetrussel mod Billund Lufthavn sad i grundlovsforhør i Horsens søndag formiddag, kom Sydøstjyllands Politi endelig med melding om, hvad de foretog sig ved Hejnsvig i aftes.

Flere borgere i området havde meldt om et højt brag ved 21-tiden i aftes, og det viser sig nu at det var den indleverede genstand fra Billund Lufthavn, der var blevet sprængt under kontrollerede forhold på adressen på Ribe Landevej.

Vejen var afspærret i aftes mens Forsvarets ammunitionsryddere og politiet gennemførte aktionen på stedet.

For den anholdtes vedkommende bød søndag formiddag på grundlovsforhør ved Retten i Horsens, som endte med at blive for dobbeltlukkede døre. Altså hvor offentligheden intet får at vide om den sigtede eller hvad han er sigtet for.

Derfor var det begrænset med oplysninger, der kom frem i grundlovsforhøret, der endte med fire ugers fængsling af den sigtede.

Politiet ønsker ikke at kommentere på hvorfor de var i aktion ved Lalandia i aftes, hvor flere sommerhuse ifølge BillundOnlines oplysninger var genstand for politiets interesse.

Meget tyder dog på, at det her går hen og bliver en stor sag. Hele fem uniformerede betjente, og hvad der lignede fire kriminalbetjente, var med til dagens retsmøde, hvor specialanklageren lukkede i som en østers med begrundelsen, at politiet har brug for at holde kortene meget tæt til kroppen af hensyn til den videre efterforskning.

Det var på en adresse langs Ribe Landevej mellem Hejnsvig og Grindsted at EOD valgte at sprænge den mistænkelige genstand fra Billund Lufthavn. Foto: René Lind Gammelmark