Februarfald i trafikken i Billund Lufthavn


I februar måned rejste 163.939 passagerer gennem Billund Lufthavn. Det er et fald på 6.353 passagerer, svarende til 3,7 %. Faldet skyldes i altovervejende grad, at der var færre charterpassagerer end samme måned året før.

Herunder får du Lufthavnschefen Kjeld Zacho Jørgensens kommentarer til faldet i februar

Udenrigsrutetrafikken fortsætter med at stige. 106.442 passagerer benyttede udenrigsruterne, hvilket er en stigning på 2.245 passagerer eller 2,2 %.

”Igen i denne måned er det netværksselskaberne, der trækker væksten”, siger Kjeld Zacho Jørgensen.

”Amsterdam, Frankfurt, Oslo, Istanbul og London er højdespringerne igen – igen.”

Til gengæld falder lavpristrafikken igen, hvilket især skyldes, at Ryanair har færre ruter på vinterprogrammet i 2015 sammenlignet med 2014.

Indenrigsruten til København havde 8.183 passagerer, hvilket er 1.401 færre end året før. Faldet er på 14,6 %, hvilket umiddelbart lyder voldsomt, men forklaringen er, at der i februar måned har været færre daglige frekvenser, hvilket naturligvis påvirker passagertallet.

Som nævnt er det først og fremmest chartertrafikken, der er faldet. 48.669 passagerer rejste med charterflyene, hvilket er fald på 7.296 passagerer, svarende til 13,0 %.

”Faldet skyldes primært, at der har været udbudt færre sæder sammenlignet med sidste år. Flere af charterbureauerne har gennem et par år oplevet vanskelige vilkår, og en reduktion af det udbudte antal rejser, er den naturlige reaktion på dette. Til gengæld, har der været godt solgt på de udbudte rejser, så man kan håber, at bureauerne har fået god lønsomhed ud af det,” udtaler Kjeld Zacho Jørgensen.

Månedens solstrejf kommer fra Cargo Center Billund. CCB ekspederede 4.992 tons gods, hvilket er en stigning på 927 tons, svarende til hele 22,8 %.”Det er utrolig glædeligt, at fragtmængderne stiger. Det er et udtryk for optimisme hos såvel producenter som forbrugere. Især er det glædeligt at importen stiger med 411 tons gods. Det er meget længe siden, vi har set en sådan vækst”, siger Kjeld Zacho Jørgensen.

Nu ser vi frem mod sommerfartplanen, der starter den 29. marts, hvilket falder sammen med Palmesøndag. Så det bliver en dejlig travl start på de kommende sommermåneder, slutter lufthavnschefen

Kilde/Foto: billundlufthavn.dk