Fem nye ejendomme på vej i Grindsted bymidte

Foto: René Lind Gammelmark


94 nye lejligheder kan – hvis den politiske stemning er for det – være på vej i Grindsted bymidte i det gamle Midtpunkt.

Det er Junge Byg A/S der vil opføre de mange nye boliger i området mellem Engvej og Vesterbrogade, som får navnet Præstegårdstorvet.

De 94 lejligheder fordeles på fem blokke i en såkaldt åben struktur i 3-6 etager.

– Vi planlægger at etablere de nye ejendomme i mødet mellem den centrale bymidte og det naturskønne engstrøg. Beliggenheden er fantastisk, fordi området grænser til byens handelsgader og ligger i nærhed til det grønne Engstrøg, som bevæger sig tværs igennem byen. Samtidig ønsker vi at understøtte fællesskabet, og derfor lægger vi op til at bygge et fælleshus, hvor beboerne kan samles, siger Claus Junge, direktør i Junge Byg A/S.

På borgmesterkontoret hilser borgmester Stephanie Storbank forslaget fra Junge Byg A/S velkommen.

– Det er et rigtigt spændende projekt, der harmonerer rigtig godt med vores politiske målsætning om at understøtte Grindsted som en stærk by ved at skabe mere liv og aktivitet i bymidten. Samtidig kan vi skabe en smuk ramme om en bymidte, hvor hverdagslivet udfolder sig. Jeg ser derfor frem til, at vi skal arbejde videre med projektet og de muligheder, det giver, siger Stephanie Storbank.

Det hele kræver dog en ny lokalplan for området, ligesom det politisk skal godkendes, at der ydes indskud til den almene del af byggeriet.

Sådan kommer de nye boliger til at tage sig ud. Illustration: Junge Byg