Finansloven sender penge til udkantsgymnasier

Det lokale gymnasium i Grindsted kan ånde lettet op: skolen bevarer det ekstra tilskud, man har fået sin 2019.

Tilskuddet til de såkaldte udkantsgymnasier stod ellers til at blive taget fra dem, men i den finanslovsaftale, der blev præsenteret i dag, bevares det ekstra tilskud på en halv million kroner til hver skole.

– Jeg er rigtig glad for, at der ved finanslovsforhandlingerne er fundet penge til at forlænge det ekstra tilskud til de små landdistriktsgymnasier i 2024. Dette betyder, at det midlertidige tilskud på 500.000 kroner, som hvert gymnasie i landdistrikterne så ud til at miste, nu heldigvis er fundet, og dermed kan man ånde lettet op på disse gymnasier, siger det lokale folketingsmedlem for Venstre Anni Matthiesen, der selv var forbi Grindsted Gymnasium og Erhvervskole med den gode nyhed.

– Jeg kunne glæde med at fortælle, at pengene nu var fundet. På blandt andet Grindsted Gymnasium og Erhvervsskole forudser man, at elevtallet vil falde yderligere de næste år – derfor er disse penge også afgørende for at man kan få økonomien til at hænge sammen, fortæller Anni Matthiesen.

Hun håber, at der inden næste års finanslov er kommet en taxameterreform på plads, så der én gang for alle rettes op og givet en permanent håndsrækning til de små landdistriktsgymnasier.