Flere busruter for pendlernes skyld

Sydtrafik er lige nu på vej med en række forbedringer af busforbindelserne til og fra Billund. Det skal simpelthen gøres mere attraktivt for pendlere at komme til og fra Billund.

Netop mulighederne – eller mangel på samme – for at komme til og fra Billund med offentlig transport, var et af erhvervslivets kritikpunkter af kommunen i den netop offentliggjorte undersøgelse fra Dansk Industri af det lokale erhvervsklima. Nu sker der altså noget på området.

Fra december er der udsigt til flere afgange på strækningerne mellem Billund og Vejle og mellem Billund og Kolding. Det er nemlig i julemåneden at DSB og Arriva ændrer køreplaner hvert år, og derfor må Sydtrafik også justere bussernes køreplaner for at sikre, at busser og tog ”snakker sammen” bedst muligt. Det er samtidig en oplagt lejlighed til at gå køreplanerne efter i sømmene og se på, hvor der er behov for forbedringer – og det har der vist sig at være i Billund.

– Rigtig mange pendler til og fra Billund, og derfor opgraderer vi nu de regionale busforbindelser. Antallet af direkte afgange på strækningen mellem Billund og Vejle fordobles, og der kommer afgange i ydertidspunkterne. Også ruten mellem Billund og Kolding får flere afgange dagligt for at imødekomme behovet ved lufthavnens ”peak hours”, fortæller Christina Vedel-Birch Andersen, der er afdelingschef i Sydtrafik.

For at de nye køreplaner bedst muligt tilgodeser dem, det hele handler om: pendlerne, har Sydtrafik været i tæt dialog med både LEGO og lufthavnen.

 

– Virksomhederne har rigtig gode input til, hvordan vi kan tilrettelægge køreplanerne, så de gør hverdagen nemmere for de mange pendlere. I hvilke tidsrum på dagen er der brug for flest afgange, og hvordan matcher de bedst de ansattes arbejdstider? De spørgsmål har vi fået svar på, og med afsæt i de svar er vores køreplanlæggere nu ved at file de nye køreplaner til, forklarer Christina Vedel-Birch Andersen.

De nye køreplaner træder i kraft den 13. december 2015, men allerede fra midten af november kan de ses på Sydtrafiks hjemmeside.