Flere huslejestigninger på vej til Frihavnen

Arkivfoto: Billund.dk


Lappeløsningerne fortsætter på plejecentret Frihavnen i Vorbasse. En igangværende renovering af bygningen er gået mildt sagt temmelig skævt, idet gangene på stedet, der skulle lette beboernes og personalets hverdag, nu er blevet så stejle, at kørestolsbrugere ikke selv kan komme op af dem.

Derfor skal der etableres løfteplatforme – eller elevatorer – og regningen for dem, ender formentlig hos beboerne – som i forvejen kan se frem til en ret voldsom huslejestigning efter renoveringen på grund af noget gammel gæld. Ekstraudgiften til løfteplatformene er 350.000 kroner, hvilket svarer til en huslejestigning til beboerne på 50-75 kroner i måneden.

De to lokale byrødder, Jørn Poulsen (V) og Arne Spangsfort Christensen (S) var derfor oppe og markere på vegne af borgerne i Vorbasse på gårsdagens byrådsmøde:

– Det er en træls sag – især fordi der i forvejen er en verserende sag om huslejestigning, sagde Jørn Poulsen, der mødte opbakning på den anden side af salen hos Arne Spangfort Christensen:

– Jeg vil anbefale, at udvalget tager beboere og personale med på råd i denne sag. Det håber jeg Voksenudvalget vil huske, når de skal igang med den her sag, lød det fra Arne Spangfort Christensen.

Efter mødet uddybede han over BillundOnline.dk:

– Det var galt allerede i 1993, da stedet blev bygget. Niveauforskelle på et plejehjem? Det siger sig selv, det ikke er smart, lød det fra Arne Spangfort Christensen.

– Men bør byrådet ikke æde nogle af udgifterne i den her sag, når det er fra kommunal side fejlen kommer fra?

– Det håber vi jo på, sagde det socialdemokratiske byrådsmedlem.