Forbud mod salg af hunde på Vorbasse Marked

En ny lov omkring salg af hunde har fået arrangørerne af Vorbasse Marked til at indskærpe de nye regler overfor kræmmerne. Både på markedets hjemmeside og i en mail, der er på vej ud til de tilmeldte kræmmere, gøres det klart at det IKKE er tilladt at sælge hunde på Vorbasse Marked.

– Man må gerne fremvise hunde og reklamere for at man sælger hunde. Men der må ikke indgås aftaler om salg af hunde PÅ markedet, hvor der naturligvis så heller ikke må overdrages hunde, fortæller ansvarlig for kræmmere og smådyr på Vorbasse Marked, Lilly Jørgensen.

Ifølge hende har der ikke været nogle reaktioner fra kræmmere som følge af de nye regler:

– Vi har ikke ret mange som udelukkende kommer for at sælge hunde, så vi har ikke modtaget nogle afbud på den baggrund, siger Lilly Jørgensen.

Som det er tilfældet hvert år vil en ansvarlig fra markedet sammen med en dyrlæge dagligt gå rundt og kontrollere dyrenes tilstand på markedet – og i år således også om der forekommer salg af hunde, imod de nye regler.

I det hele taget har Vorbasse Marked ry for at her behandles dyr godt:

– Det er især vigtig med heste og smådyr at de har det godt og der er hvad der skal være til dem af vand og andre fornødenheder. Vores kræmmere er meget opmærksomme på, at dyrene har det godt, siger Lilly Jørgensen.

Sådan skriver Vorbasse Marked på sin hjemmeside efter indførelsen af de nye regler om salg af hunde:

På Vorbasse Marked er det tilladt at fremvise hunde og/eller reklamere for salg af hunde. Der må ikke indgås en aftale om handel PÅ markedet, og der må IKKE finde en overdragelse af dyrene sted på markedet.

Hvis der kun handles  EFTER MARKEDET på hjemadressen, er dette lovligt.