Foreninger går sammen om lysmarch for frihed og håb

Et samarbejde på tværs af flere foreninger har udmøntet sig i hvad der tegner til at blive en smuk aften, hvor ikke bare Danmarks Befrielse mindes – men hvor det også er tanken at stå sammen om håbet for Ukraine.

Onsdag d. 4. maj kl. 21.00 er der mulighed for at mødes til en fælles lys-march mod Torvet i Grindsted. Ud fra tre opsamlingssteder kan man i flok gå mod Torvet, hvor der vil være en lille minde ceremoni med taler og sange på dansk og ukrainsk.

Fælleseventet er sat i søen af Besættelsessamling Grindsteds venner, Røde Kors Grindsted, Frivilligcenter Billund, Vestermarkskirken, Grindsted Kirke og UNGENETVÆRKET. Sammen er alle enige om, at det er vigtigt at vi i denne tid står sammen om håbet, og husker at mindes de gode ting.

Aftenens ceremoni er for alle, og håbet er, at folk har lyst til at mødes og være en del af fællesskabet mellem ukrainere og den øvrige lokalbefolkning. Folk opfordres til selv at medbringe lys til at markere aftenen, men arrangørerne står for at lyse gaderne omkring Torvet i Grindsted op for at skabe en smuk stemning.

Desuden har Grindsted Handel opfordret alle deres medlemmer til at sættes lys i vinduerne for at hjælpe til med stemningen. På Torvet vil der være taler og et par sange.

 

Aftenens program onsdag den 4. maj:

21.00    Afgang fra de tre samlingssteder (P-plads ved Floh (Nørre Torv), P-plads ved sygehuset (Vestergade), P-plads ved apoteket (Borgergade)

21.10    Taler og sange

21.30    Tak for i aften