Forrygende tæt løb om Nordisk Mesterskab i triatlon ved Challenge Denmark

Her ses dagens 3 hurtigste kvinder på Full distance


Det Nordiske Mesterskab på den halve ironman-distance gav nervepirrende spænding lige til det sidste. Det nye talent Maja Stage slog storfavoritten Michelle Vesterby på målstregen, mens Henrik Hyldelund måtte se sig slået af tyske Andi Dreitz. På den fulde distance var vinderne anderledes utvetydige til søndagens Challenge Denmark.

Det meste af tiden lignede britiske Cathrine Jameson en sikker vinder. Den tidligere elitesvømmer var først oppe af vandet efter bare 23:11 minutter, og da hun stod af cyklen, var det med et forspring på over 4 minutter til Michelle Vesterby. Og sådan så det ud til at fortsætte. Men lige så stille åd Michelle Vesterby sig ind på englænderen, og efter 15 kilometers løb, passerede hun hende. Og efter 19 kilometer, overhalede også den nye pro-triatlet Maja Stage, 27, Jameson.
Michelle og Maja lå uhyggeligt tæt de sidste kilometer, og få hundrede meter før mål, måtte Michelle Vesterby, som ellers er Danmarks højst placerede triatlet nogensinde (nr 4 ved VM på Hawaii i 2015) se sig slået af sin yngre konkurrent og klubkammerat.

Jeg er træt, men helt vildt lykkelig. Det her er en drøm, der går i opfyldelse for mig, og jeg føler, det er begyndelsen på min karriere, siger Maja Stage umiddelbart efter sejren.

Og Michelle Vesterby tog nederlaget med smil og overskud.

Jeg gjorde mit bedste, men Maja havde en bedre dag. Og mit fokus er på Roth om en måned og VM på Hawaii til oktober. Men jeg er virkelig glad på Majas vegne og sikker på, at det her vil kickstarte hendes karriere. Og jeg håber da, det var lidt hårdt for hende, griner Vesterby.

Hanekamp med tysk vinder
Blandt herrerne var tyske Andi Dreitz, 27, favorit. Han var ellers kun nummer 9 oppe af vandet, men kørte sig op på en anden plads på cyklen. Og efter de først fem kilometers løb, kunne han lægge sig i front – og der blev han. Han løb i mål med en komfortabel føring over danske Henrik Hyldelund på næsten fem minutter. Hyldelund lå ellers som en sikker nummer et under hele cykelturen. Britiske William Clarke tog tredjepladsen to minutter efter Hyldelund.
De tre skarpe herrer var alle meget begejstrede for både ruten og opbakningen og godt tilfredse med deres placeringer.

Modne vindere på fuld-distancen
På den fulde ironman-distance gentog danske Chris Fischer, 34, succesen fra sidste år. Han svømmede sig til en femte plads, men havde knap sat sig i sadlen, før han lagde sig i front og blev der hele vejen til mål. Han nåede målstregen knap fem minutter efter nummer to, tyske Matthias Knossalla og 15 minutter til nr tre, Anders Christensen. Så også her, nåede hele to danskere podiet. Chris Fischer er iøvrigt ikke bare professionel triatlet men også far til tre mindre børn og indehaver af et fuldtidsjob – og en meget støttende hustru. Og nu altså officiel nordisk mester.

På kvindesiden var der god luft mellem de tre højst placerede. Det var hollandske Mirjam Weerd, 41, der kunne stille sig øverst på skamlen efter at have ført sikker fra start til slut. Faktisk nåede hun målfeltet næsten 26 minutter før nummer to, danske Anne Jensen og 1 time og 7 minutter efter nummer tre Frankie Sanjana fra Skotland.
Og det var en meget glad og rørt vinder af det nordiske mesterskab:

Jeg havde en helt fantastisk svømning, tæt på mit personligt bedste. Og løbeturen var en helt fantastisk oplevelse med masser af opbakning hele vejen. Jeg er virkelig lykkelig og meget, meget rørt.

Chefen og konen
Det er en meget stolt og glad løbsdirektør, Claus Vesterby, der kan lukke og slukke Challenge Denmark og det nordiske mesterskab her til aften:

Vi havde et fænomenalt pro-felt, med nogle fantastiske atleter og personligheder. Jeg hepper selvfølgelig altid på min kone, men jeg er også stolt af at Maja foldede sig ud netop her. Og Michelle skal nok komme stærkt igen i Roth og på Hawaii. Det er fantastisk at mærke, hvordan Challenge Family stemningen og ånden har præget dagen blandt både pro’er og age group-atleter. Alle er her for at gøre deres bedste, men først og fremmest for at få en god oplevelse. Og det er der ingen tvivl om, at de har fået. Og det har jeg også. Jeg glæder mig allerede til at lave et endnu vildere stævne næste år. Og til det næste danske Challenge-stævne i Fredericia 6. august, hvor vi har både 1/2 og 1/4 ironman-distance.

Half distance – Men
1. Andreas Dreiz, Germany, 3:49:17
2. Henrik Hyldelund, Denmark, 3:54:06
3. William Clarke, Great Britain, 3:56:03

Half distance – Women
1. Maja Stage Nielsen, Denmark, 4:30:07
2. Michelle Vesterby, Denmark 4:30:48
3. Cathrine Emma Jameson, Great Britain, 4:33:06

Full distance – Men
1. Chris Fischer, Denmark, 8:14:25
2. Matthias Knossalla, Germany, 8:19:04
3. Anders Christensen, Denmark, 8:29:25

Full distance – Women
1. Mirjam Weerd, The Netherlands, 9:08:56
2. Anne Jensen, Denmark, 9:34:44
3. Frankie Sanjana, Great Britain, 10:16:12

Se alle dagens resultater her

3
Her ses dagens 3 hurtigste mænd på Full distance