Forventet tilbagegang i april for Billund Lufthavn

Foto: Billund Lufthavn


Terminalen summer af aktivitet i Billund Lufthavn, for sommertrafikprogrammet har nu været i gang i en måned. Det betyder flere fly og flere rejsende end i vintersæsonen.

I april var der 317.394 rejsende gennem Billund Lufthavn. Det er en forventet tilbagegang på 8,1 procent i forhold til samme måned sidste år. Tendensen, at lavprisselskaberne har færre flysæder, men netværksselskaberne er i vækst, fortsætter.

– Sidste år faldt påsken i april, og vi oplever derfor en tilbagegang på passagertallet i forhold til sidste år. Måneden er også en helligdag fattigere, fordi Store Bededag er afskaffet, og vi ved, at denne forlængede weekend ofte har været brugt til et citybreak i udlandet. Vi ser ind i maj og juni måned, hvor vi er tilbage på samme kapacitet som sidste år, så vi forventer et niveau, der ligner rekordåret, som sommersæsonen skrider frem, siger Jan Hessellund, adm. direktør i Billund Lufthavn.

I april oplevede Billund Lufthavn en hændelse, der trak overskrifter landet over. Lørdag d. 20. april lukkede en formodet bombetrussel terminalen ned i ni timer, hvor cirka 10.000 rejsende blev påvirket.

– Vi vil gerne takke alle for den store forståelse, vi er blevet mødt med i forbindelse med hændelsen. Det var en historisk dag for Billund Lufthavn, som desværre påvirkede mange gæster og deres pårørende og deres rejser til og fra verden, siger Jan Hessellund.