GEV inviterer unge ind i nyt Young Advisory Board

Arkivfoto


De nye generationer skal være med hvor det gælder.

Ud fra den devise inviterer GEV nu unge mellem 18 og 35 ind i et nyt Young Advisory Board. Her vil 5-7 unge i målgruppen få muligheden for at være med til at rådgive, udfordre og hjælpe bestyrelsen, samtidigt med at de får en bestyrelsesuddannelse og indsigt i forsyningsbranchen.

GEVs bestyrelse startede arbejdet med et Young Advisory Board allerede i 2020 og efter en modningsproces, så bliver der i løbet af efteråret mulighed for at blive en del af det nye tiltag, der skal være med til at skabe ejerskab blandt de yngre generationer.

– De unge generationer ejer fremtiden. De skal leve med de valg, vi lidt ældre træffer for verden og fremtiden. Derfor vil vi give dem en stemme. Bestyrelsesarbejdet er en vigtig del af den demokratiske proces og særligt for os i andelsvirksomhederne. Vi har ambitiøse projekter og mål for både forsyningen, virksomheden GEV og ikke mindst vores påvirkning på klimaet. Men vi har brug for de unge stemmer, som tør udfordre os og ser verden i et andet lys, siger bestyrelsesformand i GEV, Jørgen Kristensen.

Ifølge ham opfordres alle interesserede til at søge, uanset baggrund, uddannelse og bopælskommune, men alligevel er der krav til de interesserede:

– Vi forventer at få 5-7 unge ind i vores Young Advisory Board, som på hver sin måde kan være med til at gøre en forskel. Da vi er en lokal virksomhed, så er det vigtigt for os, at størstedelen af medlemmerne er lokale. Derfor har vi primært brug for lokale unge, men vi åbner for, at to af deltagerne kan være bosiddende udenfor kommunen, siger bestyrelsesformanden.

De unge får blandt andet til opgave at spille ind på 4 årlige temaer, som sættes op af bestyrelsen. Derudover skal de selv være med til at fastsætte flere af de endelige rammer for deres eget arbejde.

Når de unge medlemmer starter, vil der både blive sat tid og plads af til, at de lærer hinanden at kende, ligesom de skal lære meget mere om GEV som virksomhed, og den verden virksomheden opererer i. Men de får også noget ud af indsatsen, fortæller Simon Lindblad-Madsen, som er projektleder på Young Advisory Boardet:

– Vi tilbyder, en grundig bestyrelsesuddannelse, hvor du både lærer om bestyrelsesarbejdet, men især, hvordan du bringer dine egne kompetencer som person i spil. Er du med i vores Young Advisory Board længe nok, så gør vi dig endda klar til at søge bestyrelsesposter. Derudover har vi en årlig innovationscamp, hvor de unge rustes til at arbejde innovativt og trænes i at arbejde fra abstrakt idé til konkrete initiativer, siger Simon Lindblad-Madsen.

Ansøgningspuljen er åben, og interesserede skal sende en motiveret ansøgning, hvor de fortæller om sig selv og vedlægge deres CV. Kvalificerede kandidater inviteres til en første samtale. Hvis der fortsat er gensidig interesse, bliver kandidaterne indkaldt til en anden samtale. Herfra besluttes det løbende hen over efteråret, hvem af de unge der bliver medlemmer af det nye Young
Advisory Board.

Bestyrelsesformand, Jørgen Kristensen, er begejstret over udsigterne:
– Vi har været grundige i forarbejdet og, ikke mindst, så ønsker vi at afgive reel indflydelse til de unge gennem forskellige projekter. Vi glæder os allerede meget til at lære de unge at kende og møde deres indsigter og forslag med åbent sind, siger Jørgen Kristensen.