Godt nyt for trafik­sikker­heden for børn og unge i Billund Kommune

Foto: Billund kommune


Det kan være en krævende opgave, når et barn går eller cykler mellem biler, cyklister, elektriske løbehjul og lastbiler. Især hvis barnet ikke er klædt på til opgaven. Skolerne har derfor pligt til at undervise alle elever i relevant materiale om trafiksikkerhed. Men ifølge Rådet for Sikker Trafik er det ikke alle, der gør det – eller der er stor forskel på, hvor meget det sker.

Et af de steder, hvor det bliver prioriteret, er i Billund Kommune. Det viser den nye undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik.

– Vores børn og unge skal kunne bevæge sig trygt rundt i trafikken. Derfor er det vigtigt, at både forældre, skoler og at vi her i kommunen tager ansvar og arbejder målrettet med at lære børn og unge, hvordan de færdes sikkert i trafikken. Som hjemsted for Børnenes Hovedstad er jeg stolt over, at vi ligger på en flot 7. plads, og det vidner om, at vores skoler tager opgaven alvorligt og prioriterer at undervise eleverne i trafiksikkerhed. Vi er dog ikke helt i mål endnu, og derfor håber jeg, at vi allerede næste år vil se, at vi er blevet endnu bedre, siger Stephanie Storbank, borgmester i Billund Kommune.

Og faktisk har Billund kommune allokeret ressourcer til cykelstier, hvilket også er et vigtigt redskab til at højne trafiksikkerheden.

Kommuner og skoler har i undersøgelsen, som alle landets kommuner og 75 % af skolerne har besvaret, blandt andet skulle svare på, hvordan de underviser eleverne i at færdes sikkert i trafikken. Det kan fx være, at de lærer børnene færdselsreglerne og afholder prøver, hvor børnene skal vise, at de kan gå og cykle sikkert i trafikken. Der bliver i undersøgelsen også spurgt ind til, om skolerne underviser de ældste og mest risikovillige elever i, hvorfor det er risikabelt at køre påvirket, være uopmærksom eller fx køre på en tunet knallert. Alt sammen med det formål, at alle børn og unge ved, hvordan de skal færdes sikkert i trafikken.

– Det er enormt vigtigt, at kommuner og skoler prioriterer færdselsundervisningen, da det med til at sikre, at færre børn og unge bliver dræbt eller kommer til skade. Derfor er det godt at se, at man mange steder tager den her opgave alvorligt. Det gør en stor forskel, siger Rosa Nissen, specialkonsulent i Rådet for Sikker Trafik.