Google-guide besøger Billund

Jonas Henriksen fra Lokal.guide besøger Billund fra mandag til onsdag i næste uge. Han er en af Danmarks mest erfarne Google Local Guides. Det betyder, at butikker og borgere skal have det store smil på, når Jonas bevæger sig rundt i Billund og leger turist.

I forbindelse med sit forestående besøg lagde Jonas Henriksen et opslag op i facebookgruppen Debat Billund Kommune, hvor han søgte inspiration til butikker, spisesteder og naturoplevelser, han skulle opleve under sit besøg i byen.

Efter kun 5 timer havde opslaget næsten 100 kommentarer fra ivrige borgere, der havde masser af ideer til, hvad han skulle opleve.

– Jeg var virkelig overvældet over den inspiration jeg har fået fra borgerne i Billund og omegn. Det er tydeligt, at de virkelig er glade for det sted de bor og gerne vil fortælle om det, siger Jonas Henriksen.

At være Google Local Guide, som Jonas Henriksen er – i øvrigt på niveau 8 ud af 10 – betyder, at man hjælper butikker, virksomheder og steder med at have korrekte oplysninger på søgemaskinen. Dog består den største del af jobbet som Local Guide i, at besøge lokale steder, tage billeder, optage video, lave anmeldelser og give stjerner.

Og der kom som nævnt masser af forslag til oplevelser i Billund:

– Et af de første forslag jeg fik, var Teddy Bear Art Museum. Men efter et hurtigt besøg på deres hjemmeside fandt jeg ud af, at der var lukket hele januar på grund af renovering. Men pludselig dukkede der en op, som havde talt med Annette Zabel fra museet. Jeg talte med hende i telefon og hun ville meget gerne vise mig rundt, selvom der egentlig var lukket. Det er da et utroligt flot engagement, siger Jonas Henriksen.