Gosvig ønsker mere kristendomsundervisning


Kristendom er bedre end Islam – sådan indleder Mai Mercado, politisk ordfører for de Konservative på Christiansborg, i en kronik i Berlingske.

BillundOnline har taget pulsen på den lokale byrådspolitikker Kim Gosvig fra de Konservative i Billund kommune.

Kim Gosvig følger op omkring Mercado, og ønsker debat i byrået, omkring udvidet Kristendomsundervisning i kommunens folkeskoler.

Værdigbegreberne er om noget vi diskuterer i disse tider. Hvad er godt for Danmark og skal vi alle bekende vores ståsted både politisk og hvilken religion vi vedkender os, lyder det fra Kim Gosvig

Kim Gosvig er enig i de betragtninger Mai beskriver i hendes kronik og vil anbefale at de, der ikke har læst den vil bruge tid på at læse den.

Påsken er jo netop et godt tidspunkt at tænke på hvorfor holder vi påske, og hvilken betydning kristendommen har haft på Danmarks historie.

Stiller spørgsmål ved de helt elementære ting omkring det Danske samfund

  • Har vi ikke brug for Kristendommen og kirken som et godt modsvar til de som misbruger Islam til at lave vold og ødelæggelser?
  • Skal vi bare vende den anden kind til ?
  • Skal vi ikke som samfund vise hvad vi står for, og ikke mindst vise hvad vi kræver for at være en del af vores fællesskab?

Vil arbejde for en ekstra times kristendomsundervisning

Kim Gosvig ønsker også at der lokalt laves initiativer, som gør undervisningen endnu bedre med mere Kristendomsundervisning. Han ønsker at der indarbejdes en ekstra times ugentlig Kristendomsundervisning, som skal være obligatorisk for alle.

Ingen skal kunne fritages for undervisningen, som man desværre kan i dag, lyder det fra den lokale politikker Kim Gosvig fra de Konservative

Han ser det som en spændende opgave at sætte igang i Billund Kommune, og håber der kan findes politisk opbakning til en god debat, samt finde et flertal, som vil støtte op omking den ekstra undervisningstime.

Mere undervisning i Kristendom er for mig ikke kun undervisning i religioner, men også en vigtig forståelse for det samfund vi skal leve i og med.

Kim Gosvig mener det vil give eleverne mere tid til at forstå, ikke bare om det fantastiske land de lever i, men også hvordan man selv kan udvikle sig som menneske i fællesskabet.

Han prioriterer at det betyder forpligtigelser og regler, men også giver frihed til at skabe sig eget jeg.

Jo stærkere vi selv er, jo bedre kan vi hjælpe de som kommer hertil og finde sig tilrette i vores vidunderlige Danmark.

Deltag i debatten

Hvad siger du som borger til de spørgsmål Kim Gosvig rejser?
Er en ekstra times Kristendomsundervisning en god idé?

Deltag i debatten herunder med dine kommentarer: