Læserbrev: Svar til Nicolai Lassen


Vi, i Venstres Ungdom, mener, at ytringsfriheden er absolut; at du ikke kan forbyde holdninger, men derimod handlinger.

Vores møde har, indtil for et par dage siden, været et lukket arrangement, fordi vores medlemmer skulle sikres anonymitet, så denne ikke kunne blive citeret i avisen dagen efter; det mente vi, kun var fair.
Når det er os, der stabler noget på benene, er det også fair, at vi selv stiller nogle regler for, hvordan vi sikrer vores medlemmerbedst muligt.

Vi har dog oplevet en så stor interesse for oplægget og det efterfølgende debatarrangement på tværs af politiske grænser, at vi har valgt at åbne op for arrangementet.
Så I unge socialdemokrater skal være hjerteligt velkomne til at deltage – ligesom alle andre.
Vi vælger dog at anonymisere spørgsmålene, så der derved ikke er nogen, der kan blive hængt ud for at stille diverse spørgsmål – eller komme med kommentarer.
Vi har på intet tidspunkt sagt, at et møde med Hizb ut-Tahrir vil stoppe radikaliseringen og ekstremismen, eller at vi, med dette møde, vil komme frem til et endegyldigt svar på problemet, det er ord, som Nicolai Lassen vælger at putte i munden på os; vi har derimod sagt, og det mener vi stadigvæk, at man har ret til at ytre sig, som man vil.

Det er dine handlinger og ikke dine holdninger, du skal vurderes ud fra.
Som beskrevet tidligere, så er vi fundamentalt uenige med Hizbut-Tahrir, men vi vil hellere tage debatten end at tie. Og hvad er mere spændende end at gøre det med modparten – nemlig Hizb ut-Tahrir

Og så lige for at knytte en kommentar til det DSU formanden startede sin ”opsang” mod VU med, nemlig postulatet at VU markedsfører Hizb ut-Tahrir:
Intet kunne være mere forkert.
Faktisk er vi overbeviste om, at det der holder Hizb ut-Tahrir i live, er medierne og politikernes lyst til at koge suppe på så lille en historie; det er den måde, de får omtalen på.
Derved har I, i DSU, været med til at markedsføre Hizb ut-Tahrir i mindst en ligeså høj grad, som vi har, i og med I har givet dem så meget spalteplads med diverse læserbreve i alskens medier.

Så lad venligst være med at kaste med sten, når I selv bor i glashus.
Vi håber meget på, at I vil deltage i arrangementet, når det nu er åbent.

De bedste liberale hilsner fra formandsskabet i VU Billund/Grindsted
Steffen Stustad & Jacob Mouritsen

Af formand Steffen Stustad og næstformand Jacob Mouritsen, Venstres Ungdom Billund/Grindsted