Grindsted er vært for Speedway DM-finalen 2024

Mange speedwayfans venter i spænding på denne tid af året, hvor man udvælger værtsklubben for næste års individuelle DM-finale i speedway. Og nu står det klart at danmarksmesteren 2024 skal kåres i Grindsted den 7. august.

Grindsted har en stolt tradition for speedway både med Grindsted Speedway Klub for bredden og et professionelt hold i den danske speedwayliga under selskabet GSK Liga.

GSK Liga prøvede allerede kræfter med værtsrollen for et større løb ved at afholde speedwayligaens semifinale i 2023.

– GSK har i 2023 haft ambitionen om at løfte sig rent organisatorisk og professionelt, og det er lykkedes gennem hårdt arbejdet fra bestyrelsen og alle de frivillige. Det kom også til syne ved deres værtskab ved ligasemifinalen, ligesom de arbejder på at få deres hold med i toppen af speedwayligaen, siger Svend Jacobsen, der er formand for Speedwayligaforeningen og nyligt valgt næstformand i den frivillige speedway sportskommissionen hos Danmarks Motor Union om baggrunden for at vælge GSK som værtsklub for DM-finalen.

I Grindsted ser man frem til at indtage værtsrollen, hvor planlægningen nu så småt er gået i gang:

– Vi er utrolig glade for anerkendelsen ved at få tildelt DM-finalen. Det viser, at vi er på rette vej med vores ambitioner, ligesom det er et stort skulderklap for vores frivilliges enorme indsats og vores værtskab ved speedwayligaens semifinale i år, fortæller Christian Hundebøll.

Ifølge ham er der flere tiltag på vej:

– Vi har ambitioner om at komme rigtig bredt ud til mange publikummer med løbet, så der også kan komme nye speedwayfans til. Vores gode samarbejde med Billund kommune håber vi naturligvis også kan komme i spil i forbindelse med DM-finalen. Og så vil vi arbejde på, at DM-finalen ligesom sidste år bliver streamet, så man også kan se med hjemme fra stuerne, siger Christian Hundebøll.