Grindsteds Kulturnat flyttes til foråret

Der bliver alligevel ingen Kulturnat i Grindsted i år. Kulturnatten har ellers i en årrække været afholdt hvert andet efterår, senest i efteråret 2013. Men fordi der er så mange andre arrangementer i dette efterår i Billund Kommune, har arbejdsgruppen bag Kulturnatten i Grindsted besluttet at rykke den til foråret i stedet. Hvilket også harmonerer noget bedre med temaet, som næste gang er; lys.

– Vi har flyttet kulturnatten til foråret og lyset, så det er jo nærliggende at arbejde med lys, som tema. Lys kan forstås fuldstændig konkret, som projektørlys, fakler m.m., men kan også inspirere til at arbejde med lyse toner, oplysning og indsigt, og lyse sind, godt humør og latter, siger kulturkonsulent i Billund Kommune, Charlotte Popp.

Hun og resten af arbejdsgruppen skal nu ud og finde foreninger, virksomheder og ildsjæle, som vil bidrage med indslag og oplevelser til kulturnatten. Det er dog endnu ikke besluttet hvorvidt Kulturnatten permanent skal flyttes til foråret.

– Når vi har afprøvet det denne gang, vil vi kigge på fordele og ulemper ved at afholde kulturnatten om foråret. Så vi ved endnu ikke hvordan den nye faste form for kulturnatten skal se ud, siger Charlotte Popp.

Blandt de mange øvrige kulturelle arrangementer der finder sted i Billund kommune i løbet af efteråret kan nævnes koncerten med DRs Big Band den 23. oktober, Musik i Tide-festivalen, Billund Builds Music og ikke mindst, Spil Dansk Dagen i slutningen af oktober.