Gymnasium aflyser Åbent hus og tilbyder mindre besøg i stedet

Egentlig skulle Grindsted Gymnasium og HF havde afholdt åbent hus for kommende elever nu på lørdag, men coronasituationen gør ganske enkelt at planerne må ændres.

I stedet er der afsat tre aftener i slutningen af måneden sammen med en lørdag formiddag i februar, hvor man som kommende elev kan booke en rundvisning på skolen.

– Sidste år prøvede vi med virtuelt åbent hus, men på den måde mærker man ikke rigtig folk, hvis man kan sige det sådan. Nu tager vi det i bidder med 3 aftener, hvor man kan booke sig ind og markere ved bookingen hvilke uddannelser man gerne vil høre noget om. Så stiller vi med studievejledere der hjælper på vej, forklarer rektor Gitte Vest Barkholt.

Og coronaen har sat sit præg på skolen, og på eleverne der er kommet til mens pandemien har stået på:

– Vi kan godt mærke at de mange nye elever er lidt forvirrede omkring skolegangen her, fordi coronaen har aflyst brobygningen de seneste år, siger Gitte Vest Barkholt. Brobygningen er en del af folkeskolens overgang til ungdomsuddannelserne, hvor eleverne får lov at besøge uddannelsesstederne og følge nogle dage med undervisning.

Heldigvis er uddannelsesstedet i Grindsted ikke hårdt ramt af elev- og lærerfravær grundet den høje smitte i landet for tiden:

– Vi har lige nu 20 elever ud af de 375 elever hjemme med corona – plus én lærer, der er smittet, så det er til at overskue, siger Gitte Vest Barkholt.

Via dette link kan du booke tid til et besøg på det der efter sommerferien hedder Grindsted Gymnasie- og Erhvervsskole. Her kan høre mere om alle fem ungdomsuddannelser på skolen.