Handelsforening jubler over første år med LEGO House

Lisbeth Baungaard Gammelmark fra Beth Baun sidder i Billund Handelsforenings bestyrelse.


Det holdt hårdt – rigtig hårdt – for butikkerne i Billunds midtby, at det gamle rådhus i midten af byen blev revet ned og der i stedet blev opført et kæmpe LEGO-paradis.

Byggerodet og de mange dage med larm og omkørsler på grund af spærrede veje tærede på butikkernes indtjening, og et par stykker valgte at lukke og ikke at åbne igen, da LEGO House stod færdig.

Men her et år efter åbningen af LEGO House, er lykken vendt for butikkerne, der i den grad kan mærke, at der er kommet folk til byen for at besøge Home of The Brick. Husets egne besøgstal siger 450.000 gæster og det kan mærkes hos de tilbageværende butikker i byen.

– Der er i den grad flere folk i byen nu – det kan vi mærke. Hvad de så lægger af penge i den enkelte butik, ved jeg ikke, men som handelsforening er vi generelt vældig tilfredse. Så det var ventetiden værd, smiler bestyrelsesmedlem i Billund Handelsforening, Lisbeth Baungaard Gammelmark fra Beth Baun.

Ifølge hende kan det især mærkes – og høres på sproget – at det nu er gæster fra hele verden, der kommer til Billund og ikke “blot” de gængse lande Sverige, Norge, Tyskland og Holland.

– Det synes jeg er helt unik; at gæsterne kommer fra hele verden. De kommer ikke bare i LEGO House, men også herude i butikkerne, siger Lisbeth Baungaard.

Ifølge hende er der flere butikker på vej i byen, men lige nu mangler lokalerne.