Her går leg og arbejde hånd i hånd

Det siger egentlig lidt sig selv; at et job på LEGO betyder masser af leg. For hvordan skal man kunne fremstille legetøj og produkter til børn, uden selv at lege og tænke som børn?

Her i det nye LEGO Campus mellem Højmarksvej og Aastvej, som om nogle år kommer til at huse samtlige LEGO ansatte i Billund – og til tider også en hel del fra de udenlandske filialer – vil en del af huset være LEGO Peoples House.

Her kan de LEGO-ansatte slå sig løs med deres forskellige medarbejderklubber, motionslokaler, sportsaktiviteter, personalebutikken og hvad der ellers kan høre fritiden til. Udefra set behøver de LEGO-ansatte vel knap nok bevæge sig ud fra matriklen på Aastvej og blande sig med os andre for at få fritiden til at gå.

Men også i kontorlokalerne er der leg. Der er LEGO-klodser i skufferne i mødelokalerne, så de ansatte kan bygge imens de er til møde. Der er bordtennisbord, brætspil og Playstation i et fællesareal, så man kan lægge arbejdet til side i hovedet for en stund og spille med kollegerne – midt i arbejdstiden.

Det skaber kreative og glade medarbejdere, lyder meldingen fra LEGO. Det får medarbejdere til at mødes på tværs af afdelinger, fag og kompetencer. Og ja, udefra set er det helt rigtigt. Måske er det derfor LEGO hvert år fejrer hundredevis af jubilarer – flest 10-års jubilarer, men også flere 25 års og mange 40 års jubilarer – og så et par enkelte der fejrer 50 års jubilæum.

Udefra set har LEGO Koncernen fået et fantastisk nyt hovedkvarter i Billund. Et hovedkvarter hvor de første 500 er flyttet ind i de bygninger der er færdige og de får følgeskab af deres kolleger rundt op i Billund efterhånden som der skyder flere bygninger op i Campus.