Hurtigere mobilt internet til borgerne i Billund


Telenor giver Billund og omegn et løft på mobildækningen og opgraderer med 4G-signal, der giver et hurtigt internet på mobilen til Telenor-kunder med 4G-parate mobiltelefoner og tablets.

Telenors mast på Nordmarksvej i Billund blev i februar opgraderet med det, der kaldes 4G-signal. Nu følger masten på Højmarksvej trop og bliver ligeledes udstyret med et 4G-signal. Det betyder helt konkret at Telenors kunder i Billund nu får et hurtigt internet på deres mobiltelefon og tablet. Borgere og lokale virksomheder, der bruger mobilt internet i hverdagen, vil opleve at de hurtigere kan hente data ned på telefonen og bruge Internettet.

“Danskernes behov for mobilt internet er stød stigende i takt med danskernes galoperende forbrug af mobildata. Det gælder både for privatpersoner, der tjekker bankkontoen, går på Facebook og søger på Google. Men en god mobilforbindelse er også vigtig for det lokale erhvervsliv, hvor mobilt internet bruges som et arbejdsredskab i hverdagen,” siger Telenors netværksdirektør Kim Krogh Andersen.

Både mobilmasten på Nordmarksvej og Højmarksvej forventes at dække i en radius af ca. 5 km fra adressen, hvilket betyder at det forbedrerede signal også vil kunne mærkes i fx Elkjær. Hvor langt mobilmastens signal vil kunne mærkes, afhænger dog af hvilke forhindringer signalet møder undervejs fra masten til brugeren, det kan være høje træer, bygninger og bakker, der gør det vanskeligt for signalet at nå frem.

Danskernes forbrug af mobildata stiger konstant – 64 procent på bare ét år ifølge Erhvervsstyrelsens telestatistik. Det betyder et stigende behov for bedre mobilt internet, derfor fortsætter Telenor med at udbygge og forbedre mobilnetværket i 2015.

Forskellen på 2G, 3G og 4G? Telenors mobilnetværk består af tre teknologier, der bruges til noget forskelligt
• 2G, bruges til samtaler.
• 3G, bruges til både samtaler og mobilt internet.
• 4G, bruges kun til mobilt internet og er den teknologi, der leverer de højeste datahastigheder.

Telenor Mobilmast