Hvad laver de egentlig på Christiansborg lige nu?

Foto: Finn Christoffersen.


Mens den kongelige undersøger, Lars Løkke Rasmussen, netop nu forsøger at samle trådene efter sidste uges folketingsvalg og hitte rede i, hvem der kan samles i en regering og hvem der ikke kan, så går de øvrige medlemmer lidt rundt og venter.

For det er kun formændene for Folketingets partier, der inviteres til møde hos Lars Løkke, for at finde ud af om der er basis for et samarbejde. Mandag formiddag måtte Venstre-formanden igen til Dronningen for at meddele at det ikke lykkedes at samle en flertalsregering.

Imens var Venstres folketingsgruppe samlet for første gang siden valget og her blev de nyvalgte i gruppen naturligvis budt velkomne, oplyser genvalgte Anni Matthiesen fra Krogager til BillundOnline.

– Ellers afventes jo regeringsdannelse, inden vi hver især ved, hvor vi står. Eller sagt på en anden måde – vi skal jo først have styr på hvem der evt. bliver ministre inden vi kan få styr på ansættelse af medarbejdere samt evt. omrokering på kontorerne på Christiansborg, fortæller Anni Matthiesen.

Først den 2. og 3. juli skal alle 179 nye og gamle medlemmer af Folketinget mødes i salen for at bekræfte valget og det er også her at de nyvalgte medlemmer skal skrive under på at de vil overholde Grundloven.

 

Foto: Christiansborg.dk / Finn Christoffersen.