I Billund kommune er syv ud af ti pædagoger uddannet

Arkivfoto


Mens antallet af uddannede pædagoger i landets daginstitutioner i gennemsnit ligger på 58 pct, så kan Billund kommune bryste sig at ligge langt over gennemsnittet. I flere år har kommunen gjort en dyd ud af at have uddannet personale ansat og således haft en målsætning om, at 70 pct af pædagogerne i kommunen skal være uddannede. Det er op til den enkelte leder om fordelingen skal være 75-25 eller 80-20, men andelen må ikke gå længere ned end 70-30.

Lige nu ligger fordelingen i Billund kommunes institutioner gennemsnitlig på 72-28 og dermed ligger Billund højt på listen af kommuner med uddannet personale. Og sådan skal det også være, mener pædagogernes fællestillidsrepræsentant i Billund, Annika Hundebøl:

– En høj pædagogandel ses som en del af højkvalitetsinstitutioner, fastslår Annika Hundebøl, der samtidig glæder sig over at Billund kommune nu har valgt at lade dagplejerne uddanne sig til pædagogiske assistenter.

Det er ifølge hende helt i tråd med forældrenes ønsker: at det er vigtigt med uddannet personale til at sikre den bedste start på deres børns liv.