IFF-kolleger har valgt Brian Styrenhoff som årets medarbejder

Når Grindsted-virksomheden IFF (tidligere DuPont) i år blev tildelt Rødder og Vinger prisen fra Billund Kommune for sit sociale ansvar, så falder en pæn del af æren tilbage på Brian Styrenhoff.

Han er mentor for de personer, som virksomheden tager i praktik med henblik på eventuelt at tilbyde lærekontrakt eller job på særlige vilkår.

I denne uge var det så Brian Styrenhoffs tur til at blive hædret. Kollegerne på den store arbejdsplads har nemlig valgt ham som Årets Medarbejder.

– Det er jeg da godt nok stolt over. Det er jo nogle fine ord, kollegerne har sat på mig i deres indstilling. Men jeg passer jo bare mit arbejde, siger Brian Styrenhoff.

Det arbejde, han passer, spreder sig ud over mange områder – og han bliver hyppigt set cyklende ud til en opgave på det store fabriksområde. På papiret er han produktionssupporter, hvor han skal hjælpe med at få produktionen til at glide så smertefrit som muligt. Han er også it-buddy, hvilket vil sige, at han står til rådighed med sin viden, når kollegerne bøvler med it-systemerne. Og så er der så mentorjobbet.

Faktisk er det især tjansen som it-buddy, der har indbragt ham kollegernes hæder. De fremhæver, hvordan han altid er klar til at hjælpe og ikke giver op, før en løsning er fundet. Lidt af en fighter, som spreder godt humør omkring sig med sine lune bemærkningerne og pudsige citater.

– Om jeg er en fighter? Det passer nok. Give op kan man jo altid. Hvis et problem ikke er lige til at løse, så begynder det jo at blive spændende at få knækket koden. Jeg interesserer mig for it og kan godt lide at prøve mig frem og nørde med tingene, når der kommer opdateringer til vores it-systemer, hvad enten det nu er en ny version af Windows, eller fordi vi har skiftet ejer og skal over på nye systemer, siger Brian Styrenhoff.

Mentoropgaven betyder meget for Brian Styrenhoff. Lige nu er han mentor for to unge, som efter et praktikophold i foråret har skiftet deres skoleophold på FGU Trekanten ud med lærepladser som procesoperatører hos IFF. De tre lidt ældre personer, som han nu er mentor for, er i virksomhedspraktik for at afklare, om de kan klare et flexjob, eller om de skal på førtidspension.

– Det er meget givende for mig at være mentor for både nogle helt unge og nogle mere modne. Jeg går op i, at de får et godt ophold, og jeg lytter meget til dem, så det er deres ønsker fremfor mine, der kommer til at præge forløbet. Alt sammen sker i tæt samarbejde med den pågældende afdeling, vores HR-funktion, jobcentret, FGU Trekanten og Give-Grindsted Uddannelsescenter, lyder det fra Brian Styrenhoff, der ved siden af jobbet på IFF er deltidsbrandmand i Grindsted på tiende år.