Lokale virksomheder skal være skarpere på nutidens turister

Turismeaktørerne i Billund kommune skal være med fremme, hvis ikke toget med turisterne skal køre uden dem. Derfor inviterer Billund ErhvervsFremme i januar virksomhederne til kick-off møde for at guide dem til fremtidens turisme.

Udviklingen i oplevelsesbranchen har de seneste år været markant. Som aktør indenfor turisme og oplevelse, har det aldrig været vigtigere at være med i denne udvikling, som påvirkes af blandt andet digital adfærd og ønske om ferieformer som glamping og naturferie.

– God og solid vækst af vores turisterhverv er et kardinalpunkt for vores forretningsudvikling i Billund kommune. Den digitale udvikling har stor indflydelse på turisternes adfærd. Smartphonen er blevet det centrale redskab for turisten, som bliver stadig mere uafhængig og selvhjulpen. Online brugeradfærden hos den digitale turist er kompleks, og konkurrentlandskabet er øget markant med nye kommercielle aktører. Samtidig skaber digitaliseringen også muligheder for at optimere turismevirksomheders online synlighed, salg og services. Derudover ser vi at turisterne vil tættere på naturen, og samtidig opretholde en vis luksus. Det lægger især op til nye muligheder for aktører i landdistrikterne, lyder det fra Marianne Hestbech Witte, der er forretningsudvikler i Billund Erhvervsfremme.

Det er dog ikke kun den digitale udvikling og nye ferieformer, der de seneste år har været med til at forandre verden og turisters adfærd. Coronapandemi, med nedlukninger og restriktioner som følge, har også haft stor indflydelse på hele oplevelsesbranchen.

– Corona har forandret meget, og det kan være svært at forstå, hvordan man kan bruge disse forandringer i en travl hverdag. Derfor har vi inviteret Kasper Møgelvang, der arbejder med turisme i hele Danmark, og er en af landets førende rådgivere indenfor turisme og oplevelsesøkonomi. Vi skal også høre WOW PARK’s ejer Jacob Hindhede fortælle om fremtiden for WOW PARK, og lade os inspirere af hans lavpraktiske og jyske tilgang til forretningsudvikling, siger Marianne Hestbech Witte.

Kick-off – Fremtidens turist afholdes i WOW PARK den 20. januar 2022. Interesserede kan tilmelde sig på billunderhverv.dk.