Ikke så meget som en bøjet femøre til Grindstedforureningen

Arkivfoto fra Region Syddanmark.


Det var med store smil at de to lokale folketingsmedlemmer, Anni Matthiesen og Kris Jensen Skriver i går meddelte at den nye grønne aftale, som et bredt flertal står bag, ville dryppe af lokalt.

De i alt 5 mia kroner fra det grønne råderum indeholder blandt andet 550 mio til generationsforureningerne rundt om i landet. Men der kommer ikke en rød reje til oprydningen efter Grindsted-forureningen.

Det er helt og holdent op til Region Syddanmark at fordele sin andel af de 550 mio – og her har man altså valgt at fokusere på Himmark-foreningen på Als – og helt se bort fra Grindsted. At Grindsted ikke får del i pengene, ærgrer de to lokale folketingsmedlemmer, men de afviser begge at gøre noget:

– Midlerne er afsat, så regionerne kan prioritere dem til de generationsforureninger, der er i Danmark. Det er således stadig regionerne, der har opgaven med forureningerne. Den opgavefordeling bakker jeg op om, for det er regionerne, der har opgaven. Det er her man har samlet ekspertisen og det samlede overblik, siger Kris Jensen Skriver (Soc) i en kommentar.

– Jeg bakker op om at det er regionerne som har ansvaret for prioriteringen. Men jeg glæder mig da til at det bliver Grindsteds tur til at få en del af kagen, siger Anni Mattiesen (V).