KG Fonden donerer 1 million til nye headspace-centre


Takket være KG Fonden er headspace nu endnu et skridt nærmere åbningen af nye centre i Jylland. Billund og Herning bliver de nyeste skud på headspace-stammen, som forventes at springe ud i sensommeren 2015.

Unge mennesker med store og små problemer i Billund og Herning kan så småt se frem til åbningen af to nye centre i deres nærområde. Det var en enig bestyrelse i KG Fonden, som på det seneste bestyrelsesmøde valgte at donere en stor rund million til headspace Herning/Billund.

”Vi vil gerne støtte op om det vigtige arbejde, headspace gør. Det er vigtigt, at vi støtter den generation, der er på vej. Rigtig mange familier oplever, at unge kommer ud i problemer. Det kan også ramme vores medarbejdere. Det er afgørende, at der er et sted tæt på, hvor de unge hurtigt og nemt kan få adgang til hjælp,” siger bestyrelsesmedlem i KG Fonden, Karen Borg-Hansen.

Med donationen fra KG Fonden er åbningen af headspace i Billund og Herning snart en realitet.

”Vi er meget taknemmelige for den store håndsrækning KG Fonden har givet os. Det betyder, at børn og unge i Billund og Herning i fremtiden har et sted at henvende sig, uanset om det drejer sig om boligproblemer, konflikter, angst, tristhed eller selvskade. headspace er én indgang til hjælpen,” siger bestyrelsesformand i Det Sociale Netværk og stifter af headspace Danmark, Poul Nyrup Rasmussen.

Planen er, at de to nye centre skal arbejde tæt sammen. Ligesom i alle andre headspaces bliver det overordnede mål at hjælpe og rådgive børn og unge i alderen 12-25 år med stort og småt. Dog bliver de gode erfaringer med joblæring fra headspace Esbjerg bliver ført med over i de to nye headspaces. Derfor skal der etableres et virksomhedsnetværk i de to byer, så unge i alderen 18-25 år, som mangler fodfæste enten på arbejds- eller uddannelses­markedet og har brug for støtte for at få det, kan blive sendt i joblæring.

”Vi ser det som en vigtig opgave at støtte lokalt og give noget tilbage til lokalsamfundet. headspace har gode erfaringer med joblæringstilbuddet, og de får fanget en del af dem, som er snublet i uddannelsessystemet,” siger Karen Borg-Hansen.

Med en åbning i både Billund og Herning vil der være ni centre fordelt i hele landet og en landsdækkende chat, som alle unge i Danmark kan benytte.

Headspace Billund/Herning er indtil videre støttet af Ole Kirk’s Fond, KG Fonden og de to kommunalbestyrelser. Finansieringen for headspace Billund er nu helt på plads. Finansieringen for headspace Herning er godt på vej, selv om der endnu mangler 2,5 millioner, før vi er endeligt i mål.

”Vi har altid mødt stor velvilje og positiv modtagelse lokalt, overalt hvor headspace er startet, både fra kommunen, virksomheder og almene fonde – det håber og tror vi også vil lykkes i Herning,” siger Poul Nyrup Rasmussen, som ser frem til endnu en udvidelse af headspace Danmark.

Foto: kgh.dk