Kloakarbejde stopper ikke kagebordet

På trods af den opstillede pumpestation og masser af maskiner på stedet, så fortsætter de planlagte arrangementer i det nærliggende forsamlingshus.


Grundvandet står højt i landsbyen Urup ved Grindsted. Det besværliggør det gravearbejde, der foregår i byen i øjeblikket, hvor der arbejdes på at flytte byens 12 husstande over på kommunal kloakering. Derfor pumpes vandet i øjeblikket ud på en nærliggende mark, hvor jordvolde skal forsøge at holde vandet på plads, indtil det kan synke igen. Arbejdet forventes at vare ved indtil november.

Den pumpestation, der skal sende spildevandet til Grindsteds renseanlæg har taget ophold ved byens forsamlingshus. Her har man dog ikke tænkt sig at lade kloakarbejdet gribe forstyrrende ind i de planlagte arrangementer.

– Vi står for at skulle have vores store kagebord, som blev et stort hit sidst vi afholdt det. Og selvom det hele roder udenfor, så skal vi nok få en hyggelig dag indenfor med masser af hygge, kage og kaffe, siger Susanne Loff fra Urup Forsamlingshus.

vand på mark ved urup