Kommunesamarbejde gavner lokale virksomheder

Arkivfoto / Modelfoto


Nu er der hjælp på vej til de virksomheder i Billund kommune, der har haft svært ved at tiltrække arbejdskraft.

Et nyt samarbejde mellem kommunerne i Trekantområdet og Haderslev satser på en fælles indsats for at hjælpe virksomhederne med at finde kvalificeret arbejdskraft. De syv kommuner er Kolding, Fredericia, Vejen, Haderslev, Middelfart, Billund og Vejle.

Første skridt i samarbejdet er at etablere en fælles jobformidling på tværs af kommunerne. Ved at koordinere jobformidlingen er målet, at en virksomhed kan henvende sig i ét jobcenter og få kandidater fra alle syv jobcentre. Kort fortalt er det nye at kommunerne nu ringer rundt til de forskellige jobcentre for at finde de rette kandidater – i stedet for at virksomheden gør det.

– Lokalt ved vi i Billund Kommune, at flere af vores virksomheder har oplevet problemer med at skaffe den rigtige arbejdskraft. Og det er selvfølgelig utilfredsstillende, hvis der samtidig er ledig arbejdskraft med de rette kvalifikationer andre steder i nærområdet, siger formanden for Beskæftigelsesudvalget i Billund Kommune, Gitte Ottosen (S). Hun ved at de øvrige kommuner i samarbejdet står med tilsvarende problemer:

– Så ved at etablere et samarbejde om jobformidlingen på tværs af kommuneskel sikrer vi virksomhederne en langt mere smidig rekrutteringsproces og et større rekrutteringsgrundlag. Kommunalt løfter vi nu opgaven i flok til gavn for både de ledige og vores virksomheder i hele trekantområdet samt Haderslev, lyder det fra Gitte Ottosen.

De syv kommuner etablerer samtidig et pilotprojekt, hvor uddannelse og opkvalificering af ledige bliver koordineret på tværs af kommunegrænser. Målet er at få bedre mulighed for at imødekomme virksomhedernes behov for opkvalificering.