Læserbrev: En svækkelse af trygheden


Nyheden om at der skal spares på de kommunale beredskaber er ikke ny. Den beslutning har folketingspolitikerne truffet, og besparelsen skal nu effektueres.

Et forslag er omtalt i JydskeVestkysten den 28. juli. Helt konkret så kan deltidsbrandmændene i Grindsted ikke længere sende røgdykkere ind i et hus, før der kommer assistance fra en anden station. For blot at nævne et eksempel. Et andet eksempel er, at der bliver rigtig langt til en stigevogn både på stationen i Billund og på stationen i Grindsted. Med byggerier i højden og turistattraktioner i de højere luftlag i vores kommune, kan det skabe en meget uheldig situation. Det er således en klar svækkelse af trygheden for borgerne i Billund Kommune samt for de mange turister, der årligt besøger kommunen, hvis disse besparelser går igennem.

Situationen er den samme rundt omkring i andre beredskaber, ligesom brandmænd andre steder har forladt deres deltidsjob som brandmand, fordi de ikke længere kunne gøre det, som de gerne ville. Det forslag der foreligger nu, er jeg således meget skeptisk overfor. Folketinget har tidligere besluttet at fjerne besparelsen på det statslige beredskab, der var en del af samme aftale. Måske folketingspolitikerne skulle kigge på denne besparelse også?

Kris Jensen Skriver
Byrådsmedlem i Billund Kommune for Socialdemokraterne
Daltoften 14, 7200 Grindsted