Læserbrev: KIRKBI er en fortjent vinder af ErhvervsFremmeprisen


Mandag aften har vi hyldet vinderen af ErhvervsFremmeprisen og vores lokale erhvervsliv i bedste coronastil – nemlig virtuelt.

Prisen i år gik til KIRKBI A/S, som står for megen af den udvikling, der fysisk sker i Billund by. Et kig ned i bymidten med det flotte nye Butikstorv og et kig over gaden til Kastanjehjørnet, hvor der også snart står et flot og eftertragtet byggeri færdigt, minder os om hvor privilegeret vi er med en så stærk og visionær familie i byen.

Travbanegrunden bliver det næste store projekt som KIRKBI står bag. Endnu et nyt bykvarter som skal gøre det attraktivt at bosætte sig i kommunen. Alt sammen til glæde og gavn for byen og hele kommunen.

Hvorfor lige Billund blev adm. direktør Søren Thorup Sørensen spurgt? Fordi det hele startede i 1916 med at Ole Kirk Christiansen slog sig ned som snedker i Billund – det var her det hele startede – og sikken et held for os.

Vi skal som kommune og som borger støtte aktivt op om vores erhvervsliv. Som kommune skal vi arbejde målrettet på, at vi kan få kvalificeret arbejdskraft til kommunen, så vores erhvervsliv har de bedste betingelser.

Vores erhvervsliv er fundamentet for vækst i hele kommunen og for den generelle udvikling.

Derfor skal vi også som kommune i højere grad satse på iværksætteri – gerne i tæt samspil med det eksisterende erhvervsliv.

Det skal være attraktivt at etablere virksomhed i hele kommunen.
Jeg synes, det er yderst velfortjent, at prisen denne gang gik til en af grundpillerne i kommunen – en bærende én af slagsen – KIRKBI.

Venlig hilsen
Ann Charlotte Gaardsvig Vilstrup
Borgmesterkandidat for Socialdemokratiet, Billund Kommune.